13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialFondurile ROMATSA ar putea fi DEBLOCATE până la sfârşitul anului 2015

Fondurile ROMATSA ar putea fi DEBLOCATE până la sfârşitul anului 2015

Cererea înaintată de Regia ROMATSA pentru deblocarea fondurilor alocate de la EUROCONTROL se judecă la data de 30 noiembrie, a declarat, pentru Mediafax, directorul interimar al ROMATSA, Fănică Cârnu.

Până la acea decizie a instanţei de la Bruxelles, “fondurile sunt încă blocate în conturile Eurocontrol”, a precizat directorul  interimar Cârnu.

Decizia instanţei va fi comunicată în termen de o lună după data de 30 noiembrie, adică până la sfârşitul anului 2015.

Citeşte şi: Efectul GREVEI: preşedintele ROMATSA a demisionat

Fondurile atribuite ROMATSA au fost blocate, prin poprire, în urma unei cereri a fraţilor Micula, care au un proces cu statul român. Drept răspuns, ROMATSA a cerut instanţei de la Bruxelles să se anuleze poprirea, invocând faptul că ROMATSA nu are nicio calitate în acel proces.

“Noi nu am avut relaţii de nicio natură cu firmele fraţilor Micula şi nu interferăm în fluxurile financiare cu statul român”, subliniază directorul interimar al ROMATSA.

 “Noi ne autofinanţăm din banii pe care îi primim de la Eurocontrol ca urmare a furnizării serviciilor de navigaţie aeriană în spaţiul aerian românesc şi cu aceştia plătim angajaţii, precum şi achiziţiile de servicii, utilităţi şi echipamente necesare desfăşurării activităţii regiei. De la stat nu primim niciun ban”, subliniază Fănică Cârnu.

Citeşte şi:  Sistemul informatic al ROMATSA are probleme de SIGURANŢĂ. Dispar ŢINTE de pe monitoare

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Turneul final EURO Under-17 va putea fi vizionat în România pe TVR Sport

EURO Under-17, turneul final european dedicat tinerilor fotbalişti, care se va desfășura în perioada 20 mai-5 iunie 2024, va fi transmis în România de...

Ministrul Bogdan Ivan anunță lansarea platformei #nofake pentru raportarea conținutului deepfake

Românii pot raporta conţinutul inadecvat pe care îl văd pe reţelele de socializare pe platforma „#nofake”, a anunţat vineri ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării,...

Turneul final EURO Under-17 va putea fi vizionat în România pe TVR Sport

EURO Under-17, turneul final european dedicat tinerilor fotbalişti, care se va desfășura în perioada 20 mai-5 iunie 2024, va fi transmis în România de...
Ultima oră
Pe aceeași temă