21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. SURSE: Tarom îşi schimbă flota. Va folosi doar avioane Airbus. Care...

UPDATE. SURSE: Tarom îşi schimbă flota. Va folosi doar avioane Airbus. Care este poziţia companiei GALERIE FOTO

UPDATE 15:25, joi:  Ca urmare a informaţiilor apărute pe site-ul România liberă  referitoare la schimbarea flotei de avioane a companiei TAROM, compania aviatică naţională a făcut public poziţia sa referitoare la aceste informaţii. Într-un comunicat de presă TAROM spune că "are in lucru mai multe variante privind componenta viitoare a flotei. In paralel cu analizarea tuturor optiunilor, au loc discuții preliminare și reuniuni de informare periodice cu toți producătorii de aeronave. Până în prezent, TAROM nu a luat o decizie cu privire la utilizarea viitoare a unui anumit tip de aeronavă”.

***

Site-ul specializat în aviaţie aeronews.ro anunţă că TAROM are în plan să renunţe la actuală flotă formată din avioane Airbus, Boeing şi ATR şi să folosească exclusiv doar avioane Airbus.

Surse care participă la negocieri susţin că Airbus va cumpără actualele aeronavele în regim buy-back, adică partru avioane Airbus A318, două aeronave Airbus A310, 4 Boeing 737-300 și alte 4 Boeing 737-700. Singurul Boeing 737-800 va fi returnat companiei de la care a fost închiriat. 

În schimb, consorţiul european va oferi companiei TAROM , începând din acest an, opt avioane Airbus A319-100, patru Airbus A320-200, două aeronave Airbus A321-200 și încă două avioane Airbus A330. Încă nu se ştie exact dacă avioanele de la Airbus vor fi nou sau second-hand, însă în cazul celor din urmă, dacă se va recurge la această variantă, avioanele nu vor fi mai de 5 ani. 

Şi asta nu e tot. Sursele aeronews.ro mai spun că se poartă discuții și pentru înlocuirea celor şapte avionae ATR 42-500 și a celor două ATR 72-500 cu ATR 42/72-600.

Ministerul Transporturilor şi conducerea TAROM este nevoită să termine destul de rapid negocierile şi să ia o decizie, mai ales din cauza presiunii tot mai mari pe care o exercită companiile low-cost ca Blue Air, Wizz Air și Ryanair.

foto: airbus.com

Cele mai citite

Recent eliberat din închisoare, prins în flagrant în timp ce transporta 7 grame de heroină

La data de 26.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au decis reținerea unui individ,...

România, aur în „proba regină” a canotajului, la Europenele de la Szeged

Barca feminină de 8+1 a României a cucerit medaliile de aur în finala disputată duminică la Campionatele Europene de la Szeged. România a încheiat...

Ciolacu și ceilalți lideri PSD au lansat-o pe Firea spre Primăria Capitalei. Administrația nu trebuie să aibă culoare politică, susține premierul Ciolacu

Senatoarea Gabriela Firea, șefa filialei PSD București, s-a înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general al Capitalei, avându-i alături la acest eveniment...
Ultima oră
Pe aceeași temă