8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialGazele din import, mai scumpe, ar putea să ajungă doar la IMM-uri

Gazele din import, mai scumpe, ar putea să ajungă doar la IMM-uri

Gazele naturale din import, care sunt mai scumpe decât cele din extracția internă, ar putea să ajungă doar la IMM-uri, acest lucru reprezentând o problemă, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

"Sunt îngrijorat că importurile de gaze vor merge, în mare măsură, doar la IMM-uri. (…) Dacă IMM-urile ar fi cabinete de avocatură, nu ar avea probleme să plătească câțiva lei în plus. Dar dacă vorbim de făbricuțe de pâine, de exemplu, unde ponderea gazului în costuri este ridicată, s-ar putea să avem o problemă", a afirmat Nicolescu , potrivit Mediafax.

Nicolescu a adăugat că în perioada de iarnă consumul național de gaze depășește producția, astfel că este nevoie de importuri mai mari.

Potrivit ministrului, România își va onora angajamentul luat față de Comisia Europeană (CE) de a liberaliza total piața de gaze naturale, din 1 ianuarie 2015, pentru toți consumatorii non-casnici.

Nicolescu a precizat că a solicitat CE aprobarea ca România să includă școlile, grădinițele sau azilele de bătrâni în categoria consumatorilor casnici de gaze, care beneficiază de o prelungirea a perioadei de liberalizare a pieței, și așteaptă joi, 27 noiembrie, un răspuns de la Bruxelles, mai scrie Mediafax.

"IMM-urile trebuie să știe că au posibilitatea de a-și schimba furnizorul de gaze și trebuie să învețe mecanismele de piață. (…) Mă tem că România nu își poate permite să piardă locuri de muncă în acest moment și să se închodă IMM-uri", a mai spus Nicolescu.

Cele mai citite

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...

Klaus Iohannis, vizită oficială în Coreea de Sud. Ce discuții va purta președintele

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 22-24 aprilie 2024, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitația Președintelui Yoon Suk Yeol. Republica Coreea...
Ultima oră
Pe aceeași temă