15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialGeorge Copos şi-a scos iahtul la vânzare pe internet

George Copos şi-a scos iahtul la vânzare pe internet

Aflat într-o situaţie financiară nu prea fericită, după ce a fost eliberat din închisoare, omul de afaceri George Copos încearcă toate variantele pentru a face rost de bani gheaţă. Recent, fostul vicepremier şi-a scos la vânzare iahtul pe internet.

Înainte a fi condamnat la închisoare, George Copos era un pasionat al yachting-ului, ba îşi şi făcuse un port privat pentru acest fel de ambarcaţiuni, la Eforie Nord, staţiune unde deţine şi hotelul de patru stele Europa.

Ajuns acum la ananghie, fostul finanţator al Rapidului se vede nevoit să se despartă de iahtul său Archambault 40, fabricat în urmă cu zece ani de zile, în 2006. Brokerul care încearcă să vândă iahtul a postat anunţul pe site-ul internaţional specializat www.theyachtmarket.com şi cere pe ambarcaţiune un preţ de 75.000 de euro.

Deşi nu se precizează explicit faptul că iahtul îi aparţine lui George Copos, acest lucru este evident, din moment ce el este inscripţionat cu „Ana Yacht Club”. Iahtul are trei cabine, o lungime totală de 11,89 metri, iar brokerul precizează că este „ready to sail” şi că doritorii îl pot vedea la Constanţa.

Specialiştii din domeniu se feresc să facă comentarii legate de preţ, precizând că acesta depinde de mai multţi factori. „Trebuie văzut iahtul, cum e întreţinut, ce calitate au instrumentele de navigaţie şi multe alte elemente”, a declarat pentru România liberă preşedintele Clubului Nautic Român din Constanţa, Dan Mihăescu.

Probleme financiare

Fostul vicepremier are mari probleme financiare şi, în consecinţă, mare nevoie de bani gheaţă. În luna octombrie a anului trecut, George Copos a achitat prejudiciul către statul român stabilit prin sentinţa Curţii de Apel Bucureşti în Dosarul Transferurilor.

Omul de afaceri a reuşit astfel să scape de toate cele patru procese prin care ANAF încerca să recupereze de la el 2.942.154 de lei, cheltuieli de judecată şi prejudiciu de plătit ca urmare a dosarului menţionat.

Tot în toamna trecută, ANAF a pornit o acţiune de executare silită a companiei Ana Residences SA, scoţând la licitaţie două terenuri de câte un hectar fiecare, situate în cartierul Bucureştii Noi din Capitală, pe malul lacului Griviţa, cu un preţ de pornire de un milion de euro. „Terenurile scoase la licitație publică de ANAF sunt proprietatea Ana Residences SA, și nu proprietatea lui George Copos, iar executarea silită a fost pornită pentru acoperirea sumelor datorate bugetului de stat de către Societatea Fotbal Club Rapid SA, Ana Residences SA având calitatea de garant ipotecar într-o cerere de eșalonare a obligațiilor bugetare formulată de club. Întrucât FC Rapid SA nu a înțeles să respecte termenii și condițiile stabilite prin Decizia de eșalonare la plată a obligațiilor bugetare, ANAF se îndreaptă acum împotriva garantului, Ana Residences SA”, declara la vremea respectivă administratorul societăţii, Ion Taban.

Cristi Borcea şi Dan Diaconescu, alte VIP-uri cu iaht

George Copos nu este singurul îmbăgăţit al ultimului sfert de veac care şi-a completat averea cu un iaht. Fostul moderator TV Dan Diaconescu şi-a cumpărat în 2009 un iaht britanic Princess 21 M, pentru 2,4 milioane de euro, alţi 600.000 de euro fiind cheltuiţi pentru mobilier şi finisaje. Condamnat la şase ani si patru luni de închisoare, fostul finanţator de la Dinamo Cristi Borcea şi-a cumpărat în 2008 un iaht pe care l-a denumit “Red dogs”, pentru un milion de euro. Şi răposatul Dinu Patriciu era posesorul unui iaht de lux, "Darlings Danama", o ambarcaţiune care era evaluată pe site-urile de profil la fabuloasa sumă de 44 milioane de euro.

Cele mai citite

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...
Ultima oră
Pe aceeași temă