15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialGigantul american National Instruments își extinde investiția la Cluj

Gigantul american National Instruments își extinde investiția la Cluj

 

Unul dintre giganții americani din domeniul noilor tehnologii, National Instruments, și-a extins investiția de la Cluj. Compania americană a creat un centru de cercetare-dezvoltare care, în ultimii trei ani, și-a triplat activitatea. În 2012, la National Instruments lucrau aproximativ 50 de ingineri, iar acum compania americană a fost nevoită să își închirieze un nou sediu, cu o suprafață de 1.800 de metri pătrați. La un calcul simplu de aproximativ 10 metri pătrați pentru un angajat, rezultă că echipa din noul sediu va ajunge la 180 – 200 de angajați.

”National Instruments, lider global în furnizarea de soluţii software și hardware în domeniul ingineriei și cercetării, a inaugurat noul sediu al Centrului de Cercetare și Dezvoltare din România, la Cluj-Napoca, în clădirea The Office. Pe lângă activitățile de cercetare în domeniul embedded software, noul spațiu, cu o suprafață de peste 1.800 mp, va asigura desfășurarea în cele mai bune condiții și a activităților de vânzari și customer service pe care compania le furnizează clienților din întreaga lume, care activează atât în sectorul public, cât și în domenii precum educație, cercetare avansată, automotive, aerospațial, electronice, automatizare industrială sau energie”, spun reprezentanții companiei.

Prezență de un deceniu

Centrul de Cercetare și Dezvoltare din Cluj-Napoca al National Instruments, inaugurat în urmă cu zece ani, în 2005, sub conducerea lui Horia Hedeşiu, manager al acestui centru și profesor în cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN), contribuie la dezvoltarea de produse și furnizarea de tehnologii inovatoare în domeniul ingineriei și cercetării la nivel mondial. Beneficiarii cercetării desfășurate de inginerii clujeni sunt, în primul rând, unitățile de producție ale companiei americane, cum ar fi, de exemplu, fabrica din Debrețin, Ungaria.

La nivel global, National Instruments mai are centre de Cercetare și Dezvoltare în SUA, Germania, India, China, Canada, Ungaria, Danemarca și Malaezia.

„Avem multe elemente în comun cu celelalte companii de software din Cluj-Napoca, dar sunt și lucruri care ne diferențiază, cum ar fi mediul de lucru și – mai mult decât atât – produsele foarte interesante pe care le dezvoltăm, precum compilatoare, mediul grafic de dezvoltare software LabVIEW, sisteme dedicate de comunicații în rețea sau sisteme de operare în timp real”, a declarat Horia Hedeșiu, directorul Centrului de Cercetare și Dezvoltare din Cluj-Napoca al National Instruments.

„Centrul din Cluj-Napoca este important pentru noi la nivel de grup, de aceea am decis extinderea acestuia și căutăm în permanență să angajăm specialiști, deoarece aici găsim un nivel înalt de educație în domeniul ingineriei și un potențial crescut în rândul studenților la facultățile de profil, iar angajamentul universităților din România în materie de dezvoltare este în concordanță cu misiunea noastră de a accelera inovația în domeniu”, a spus, la rândul său, Omid Sojoodi, director al diviziilor LabVIEW FPGA and Real-Time.

Anunțurile postate pe site-urile de angajări în ultima perioadă confirmă spusele directorului National Instruments. De asemenea, compania americană oferă stagii de practică pentru studenții interesați de dezvoltarea noilor tehnologii.

”Compania organizează anual programe de internship (n.r. – practică) dedicate studenților din domeniul dezvoltării software care doresc să aprofundeze cunoștințele de specialitate în crearea de produse și soluții inovatoare. Cei interesați pot aplica (n.r. – candida) pentru programul de internship din 2015 prin intermediul paginii de cariere a companiei”, spun reprezentanții firmei americane.

Resurse interne, investite în cercetare

Anual, National Instruments investește minim 16% din venituri în acțiuni de cercetare și dezvoltare. „Am găsit oameni foarte talentați în România și am construit împreună Centrul de Cercetare și Dezvoltare din Cluj-Napoca. Ne-am luat angajamentul de a crește în regiune, iar această extindere, precum și investițiile realizate, sunt o confirmare a încrederii pe care o avem în România”, a declarat Omid Sojoodi.

La nivel global, National Instruments a înregistrat venituri de 1,24 miliarde dolari în 2014, în creștere cu 6% față de anul anterior, iar pentru primul trimestru al acestui an estimează o creștere cu aproximativ 4% a profitului, comparativ cu aceeași perioadă din 2014, ajungând la un nivel cuprins între 280 și 310 milioane de dolari. Cu sediul central în Austin, Texas, National Instruments are peste 7.100 de angajaţi şi filiale în aproape 50 de ţări.

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...
Ultima oră
Pe aceeași temă