17.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialGreva de la Lufthansa: Cine poate oferi pasagerilor informații despre situaţia zborurilor

Greva de la Lufthansa: Cine poate oferi pasagerilor informații despre situaţia zborurilor

Călătorii care au bilete pentru zboruri alte companiei Luftansa trebuie să ceară informaţii despre situaţia curselor direct la companie, şi nu la aeroport, informează Mediafax.

Anunțul a fost făcut, miercuri, de directorul de comunicare al Aeroportului ”Henri Coandă” București, Valentin Iordache.

“Aş vrea să rog călătorii zborurilor Luftansa să sune la companie pentru informaţii privind situaţia zborurilor şi nu la aeroport”, a spus Iordache.

Citește și: Greva de la Lufthansa afectează 140.000 de pasageri. Câte zboruri au fost anulate

Pentru ziua de miercuri, sunt anulate cinci zboruri ale companiei care ajung în Bucureşti, două spre München şi trei spre Frankfurt.

“Vorbim de două zboruri dus-întors spre Munchen şi trei spre Frankfurt, acestea având în medie câte o sută de călători de transportat”, a precizat directorul Iordache.

Piloţii Deutsche Lufthansa de pe cursele pe distanţe medii şi scurte din şi către Germania au intrat miercuri în grevă, extinzând astfel protestul care a afectat marţi cursele intercontinentale, în cadrul conflictului cu conducerea grupului legat de măsurile de reducere a costurilor, potrivit Bloomberg

Protestul de miercuri are loc în intervalul 00.01 – 23.59 (ora Germaniei).

Greva de miercuri a piloţilor de la Lufthansa afectează 140.000 de pasageri, aproximativ 1000 de curse ale companiei fiind anulate, iar protestatarii au avertizat că vor avea loc noi acţiuni dacă membrii conducerii nu îşi vor îmbunătăţi oferta în negocierile de reducere a costurilor.

Protestele piloţilor sunt legate de pensii, salarii şi planurile Lufthansa de a extinde operaţiunile low-cost. Ei cer conducerii grupului să oprească extinderea diviziei Eurowings, care are licenţă de operare în Austria.

Conducerea Lufthansa susţine că trebuie să reducă cheltuielile pentru a concura cu operatorii low-cost precum Ryanair, care ţintesc piaţa germană.

Cele mai citite

Agenția anticorupție din Ucraina investighează o presupusă scurgere de informații

Principalul responsabil anticorupție din Ucraina și-a suspendat vineri adjunctul principal, în timp ce anchetatorii investighează o presupusă scurgere de informații în cadrul unei agenții...

Decretele semnate astăzi de Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 24 mai 2024, o serie de decrete. Iată decretele semnate astăzi de președinte: Decret privind promulgarea Legii pentru completarea...

NATO, alături de Estonia după incidentul de la graniţa cu Rusia

NATO și-a exprimat solidaritatea cu Estonia în urma unui incident recent la granița cu Rusia, a anunțat vineri secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens...
Ultima oră
Pe aceeași temă