15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Grevă la Air France. Compania anulează 50% din zborurile de luni

UPDATE. Grevă la Air France. Compania anulează 50% din zborurile de luni

UPDATE. Jumătate din avioanele Air France au fost blocate la sol luni, o cifră ce s-ar putea ridica la opt aeronave din zece, potrivit unuia dintre sindicatele piloţilor implicate în grevă, informează Mediafax.

Opunându-se proiectului de dezvoltare a filialei sale low cost, Transavia, SNPL (majoritar) a făcut apel la grevă în perioada 15-22 septembrie, Spaf, al doilea sindicat ca mărime, şi Alter (nereprezentativ) până pe 18.

Aproximativ 20 de persoane aşteptau în linişte luni dimineaţa la un ghişeu al Air France de pe aeroportul din Paris pentru a schimba biletele.

—-

Din cauza grevei piloților Air France, compania ar urma să anuleze aproximativ 50% din zborurile programate pentru luni, informează Mediafax, citând un comunicat de presă oficial.

"Prevedem să asigurăm 48% din zborurile noastre", în contextul în care 60% dintre piloţi au anunţat că participă la acţiunea de grevă.

Piloţii Air France se opun condiţiilor de dezvoltare a unei filiale low-cost a grupului, Transavia. Sindicatul piloţilor SNPL (majoritar) a făcut apel la o grevă pentru perioada 15-22 septembrie. O grevă de o săptămână ar fi cea mai importantă organizată din 1998 de către piloţii Air France.

Air France le recomandă "clienţilor care au rezervat un zbor între 15 şi 22 septembrie să-şi amâne călătoria, să-şi schimbe biletul fără alte costuri suplimentare" sau "să ceară rambursarea" acestuia.

Sindicatul SNPL se arată îngrijorat în legătură cu proiectul privind dezvoltarea unei filiale low-cost a grupului care ar putea antrena "externalizarea unor locuri de muncă" şi un "dumping social".

CEO-ul Air France, Frédéric Gagey, care cifrează de la "10 până la 15 milioane" de euro pe zi costul acestei greve, a declarat că membri din conducerea companiei "fac totul împreună cu partenerii sociali în vederea găsirii unei căi de ieşire din această situaţie".

Însă SNPL s-a arătat pesimist în legătură cu posibilitatea unei ieşiri din criză.

"Negocierile s-au încheiat şi au eşuat", "nu suntem întru totul de acord", a declarat duminică seara pentru AFP Jean-Louis Barber, de la SNPL. Cu toate acestea, el a precizat că discuţiile vor fi reluate luni dimineaţa.

În acest context, compania low-cost EasyJet a pus în vânzare 1.000 de bilete suplimentare pentru curse cu plecare de la Paris.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu, despre inflație: “Reuşim să o ducem într-un trend descendent… suntem în drumul economic corect”

Marcel Ciolacu, în calitate de prim-ministru, subliniază că inflația are o tendință descendentă, iar acest lucru devine evident în fiecare lună. În plus, el...

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă