13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialGrupul Accor achiziționează 97 de hoteluri în Europa

Grupul Accor achiziționează 97 de hoteluri în Europa

Grupul Accor a convenit achiziţia a 97 de hoteluri în Germania, Olanda şi Elveţia, pentru circa 900 de milioane de euro, în cadrul strategiei de dezvoltare a portofoliului de active imobiliare, transmite Bloomberg, conform Mediafax.

Un număr de 86 de hoteluri din Germania şi Olanda, cu 11.286 de camere, vor fi preluate de la fonduri de investiţii administrate de Moor Park Capital Partners, a anunţat Accor într-un comunicat.

Accor, proprietarul brandurilor Sofitel şi Ibis, discută totodată cu Axa Real Estate Investment Managers finalizarea preluării a 11 hoteluri în Elveţia, cu 1.592 de camere.

"Aceste tranzacţii dau un semnal puternic privind capacitatea noastră de a implementa rapid strategia de restructurare a portofoliului diviziei HotelInvest", a declarat directorul general al Accor, Sebastien Bazin, într-un comunicat.

Accor, cel mai mare operator de hoteluri din Europa, a înfiinţat anul trecut HotelInvest pentru a cumpăra proprietăţi, renunţând la un plan anterior de vânzare de active şi concentrare pe activităţi de management.

În primele trei luni ale acestui an, Accor şi-a mărit capacitatea de cazare cu 4.449 de camere, pe fondul creşterii cererii pe principalele sale pieţe cu excepţia Franţei, unde a avut loc o creştere a taxelor.

În urma acestor achiziţii, hoteluril deţinute de HotelInvest vor avea o contribuţie de circa 68% la profitul operaţional net al diviziei, comparativ cu o ţintă pe termen mediu de 75%.

Cele mai citite

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Importanța testelor de screening pentru femei – Pasul esențial către o sănătate durabilă

Datorită progreselor rapide ale tehnologiei aplicate în medicină, femeile pot face teste de screening pentru a depista la timp boli grave, bolile canceroase, în...

„Libertate” deschide ediția 2024 a Festivalului de Film Românesc în Israel

„Un adevărat tur de forță al cinematografiei românești în Israel” – astfel a caracterizat directorul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv evenimentul cel...
Ultima oră
Pe aceeași temă