13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialGrupul Volkswagen reduce forţat programul de lucru pentru 28.000 de angajaţi din...

Grupul Volkswagen reduce forţat programul de lucru pentru 28.000 de angajaţi din Germania

Grupul auto german Volkswagen are din nou probleme. 28.000 de angajaţi de la uzinele din Germania sunt fortaţi să intre în şomaj parţial, informează marți TVR.

Există destule comenzi, dar disputele cu furnizorii au dus la lipsa de componente. Nu mai sunt scaune, nici câteva piese pentru cutia de viteze. Aşa că până la sfârşitul lunii, s-a redus programul de lucru în cele patru uzine din Germania.

Martin Risik, director de resurse umane: "Starea de spirit a angajaţilor e afectată, bineînţeles, cum să fie altfel când oamenii sunt forţaţi să stea acasă chiar dacă există comenzi de maşini şi chiar dacă putem să le onorăm, nu facem acest lucru".

Doi dintre furnizorii Volkswagen acuză cel mai mare constructor auto din Europa că a anulat contractele cu ei fără explicaţii şi despăgubiri. Drept represalii, au decis să-şi întrerupă deja livrarile.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă