12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. Hexi Pharma a cerut intrarea în insolvență. Cererea a fost depusă...

FOTO. Hexi Pharma a cerut intrarea în insolvență. Cererea a fost depusă la Tribunalul București

Administratorii Hexi Pharma au solicitat, marți, intrarea în insolvență. Cererea a fost depusă la Tribunalul București (Vezi FOTO). Judecatorii vor analiza dacă firma îndeplinește criteriile pentru vânzarea tuturor activelor firmei și închiderea acesteia. Primul termen al procesului a fost stabilit pentru 17 mai. 

Potrivit portalului instanţelor, acţiunea a fost depusă marţi la tribunal şi are ca materie “falimentul” şi ca obiect “cererea debitorului art. 66 din Legea nr. 85/2014”. 

Legea nr. 85/2014 se referă la procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă. Conform art. 66 din această lege, Hexi Pharma cere reorganizarea judiciară sub supravegherea unui administrator special

Se pare solicitare a fost motivată prin aceea că firma nu-și mai poate plăti angajații, deoarece nu are activitate, compania având activitatea suspendată. Hexi Pharma are 350 de angajați. Aceștia ar fi fost notificați că vor fi plătiți până la 1 iunie, apoi vor fi concediați.

Conform legii, o firmă trebuie să aibă datorii mai mari de 30.000 de lei pentru a cere intrarea în procedură de insolvență.

Avocatul Gheorghe Piperea a explicat, la Digi24, că o firmă poate cere direct falimentul, fără să treacă prin procedura de insolvență.

Falimentul se cere pe baza articolului 66 din legea 85/2014, în care debitorul este obligat să se adreseze Tribunalului o cerere pentru a fi dispus legii în termen de maximum 30 de zile. La această cerere va fi atașată și dovada cererii.

Citește și: Parchetul General anunță noi expertize în dosarul Hexi Pharma

Marți, Alexandu Condrea, proprietarul Hexi Pharma a fost audiat la Parchetul General, în dosarul privind dezinfectanții diluați. Firma sa a semnat mai multe contracte cu spitale din România. Cel mai probabil va da declarații în legătură cu aceste contracte.

Citește și: UPDATE. Proprietarul Hexi Pharma, Alexandu Condrea, audiat de procurori

Parchetul General a anunțat, luni, că, pe baza înscrisurilor ce au fost ridicate la percheziţiile derulate la data de 07.05.2016, precum şi având în vedere  probele necesare a fi supuse expertizării, s-au stabilit tipurile de expertize ce urmează a fi efectuate.

-știre în curs de actualizare-

 

 

 

Cele mai citite

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...

Două locuințe din localitatea Voroneț au fost cuprinse de flăcări

Un incendiu a afectat, sâmbătă, în ajunul Paştelui, două locuinţe din localitatea Voroneţ, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, potrivit...

Un înalt oficial rus acuză NATO că se pregătește de un conflict cu Rusia

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, a afirmat sâmbătă că exercițiile militare ale NATO, numite Steadfast Defender, desfășurate pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă