15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialHidroelectrica ar putea fi listată la bursă la jumătatea anului 2017

Hidroelectrica ar putea fi listată la bursă la jumătatea anului 2017

Listarea la bursă a Hidroelectrica ar putea fi realizată la mijlocul anului viitor, după ce va fi stabilită situația celor 17 proiecte de investiții demarate înainte de 1989 și nefinalizate, a declarat, joi, Ovidiu Agliceru, președintele Directoratului producătorului de energie, citat de Agerpres.

“Raportat la programul existent, preconizarea listării Hidroelectrica este undeva la jumătatea anului viitor, acesta este momentul la care trebuie să ne raportăm. Nu trebuie să ne îmbătăm să spunem că anul acesta se va face listarea”, a spus Agliceru.

El a susținut că listarea poate fi posibilă doar după ce se vor realiza studii privind situația celor 17 lucrări de investiții începute înainte de 1989, respectiv dacă acestea vor mai fi finalizate sau nu.

Potrivit lui Agliceru, imediat după ieșirea din insolvență, Ministerul Energiei s-a preocupat de numirea unui Consiliu de Supraveghere.

“Cred că acum Hidroelectrica se poate lăuda că are un Consiliu de Supraveghere profesionist și asumat, care nu se dă la o parte, nu refuză să răspundă la nicio întrebare, în timp real, online, nu numai cu ocazia ședințelor. În ceea ce privește directoratul, așa cum spun dispozițiile legale, acesta răspunde, dar are și independența absolută de a lua decizii. Până acum, la două luni de funcționare a acestui directorat, nimeni, niciun salariat, niciun funcționar public din cadrul Ministerului Energiei nu a dat dispoziții, nu a intervenit, nu a recomandat, ci toată lumea s-a mulțumit să lucreze în cadrul legal. Cu toții ne temeam că la ieșirea din insolvență imediat vor apărea acele presiuni despre care cunoaștem că au avut loc la prima ieșire din insolvență. Acest lucru nu s-a întâmplat acum”, a susținut el.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....
Ultima oră
Pe aceeași temă