10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialInflaţia din zona euro a ajuns la 0,3% în septembrie

Inflaţia din zona euro a ajuns la 0,3% în septembrie

Inflaţia anuală din zona euro a ajuns la nivelul de 0,3% în luna septembrie, după ce în august s-a situat la 0,4%. În aceste condiții, rata inflației s-a sitaut la un nivel mai mic de 1% în zona euro în ultimele 12 luni, conform datelor Eurostat.

Potrivit Mediafax, rata inflaţiei din zona euro a ajuns la cel mai scăzut nivel din octombrie 2009 până în prezent şi se află cu mult sub ţinta pe termen mediu asumată de Banca Centrală Europeană (BCE), de puţin sub 2%.
Banca anticipează pentru acest an o inflaţie de 1%, iar pentru anul viitor de 1,3%.

Scăderea preţurilor de consum în luna septembrie a fost anticipată de majoritatea analiştilor economici, potrivit MarketWatch. De asemenea, analiştii estimează că BCE nu va lua nicio măsură în acest sens în cadrul întâlnirii Consiliului guvernatorilor, programată joi în Italia.

BCE aşteaptă acum rezultatele celor două valuri de măsuri de stimulare a economiei din regiune pe care le-a implementat din iunie până în prezent. Printre acestea se numără acordarea de credite ieftine pe termen mediu către băncile europene, reducerea dobânzii de politică monetară şi cumpărarea de obligaţiuni garantate cu active, mai scrie Mediafax.

Şomajul din zona euro a stagnat în luna august, situându-se la acelaşi nivel de 11,5%, ca în luna iulie, potrivit datelor Eurostat.

Cele mai citite
00:03:41

Fără încetare de foc în Gaza unde războiul a ajuns la Ziua 200

Războiul dintre Israel și Hamasul palestinian a intrat marți în cea de-a 200-a zi fără niciun semn de repaus, în ciuda apelurilor urgente pentru...

Care este cel mai bun material pentru covoare și covorașe de joacă pentru camera copiilor

Când vine vorba de crearea unui spațiu confortabil și sigur pentru bebeluși și copii, selectarea covorului potrivit și a covorașului de joacă a celor...

Avantajele unui pat boxspring

Patul este, fără îndoială, una dintre cele mai importante piese de mobilier. În primul rând, asigură confortul locatarilor și contribuie la îmbunătățirea designului dormitorului....
Ultima oră
Pe aceeași temă