18.9 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialInternetul de mare viteză a contribuit cu 3,5 mld. euro la PIB

Internetul de mare viteză a contribuit cu 3,5 mld. euro la PIB

Internetul de mare viteză (broadband – n.r.) a contribuit cu aproximativ 3,5 miliarde de euro anul trecut și ar putea ajunge până la 6 miliarde de euro din PIB în 2018 dacă se menține ritmul actual de adopție broadband. Mai mult, cota din PIB a broadbandului ar putea fi chiar de 8 miliarde de euro în 2018 dacă se ccelerează ritmul de implementare, se arată într-un studiu citat de Mediafax. 

România este una din ţările cu cele mai mari viteze ale internetului, însă se regăseşte pe ultimele locuri în ceea ce priveşte gradul de penetrare a broadband-ului, arată cercetarea.
În țara noastră erau la finalul anului trecut 3,8 milioane de conexiuni broadband, înregistrându-se o creştere susţinută de 8% anual de la peste 300.000 de conexiuni în 2005. Potrivit estimărilor, în anul 2018, în România vor fi 4,5 milioane de conexiuni broadband, scrie Mediafax.

Totuși, gradul de penetrare broadband în rândul consumatorilor individuali era de 56% în 2013, sub media europeană de 76%. Acest procent plasează România pe locul 26 între cele 28 state membre UE. România devansează totuși Grecia şi Bulgaria, unde procentajele sunt de 55%, respectiv 54%.

Rezultatele cercetării mai arată că în cazul companiilor, gradul de penetrare este de 63%, tot sub media UE, de 90%, diferenţa provenind de la nivelul IMM-urilor, şi nu al companiilor mari.

Cele mai citite

SUA nu consideră că Israelul face „genocid” în Gaza, dar trebuie „ să protejeze civilii”

Statele Unite(SUA) nu consideră că Israelul comite un "genocid" în Fâşia Gaza, dar îl îndeamnă pe aliatul lor "să facă mai mult pentru a...

Contraoferta lui Xi Jinping la Europa cu două viteze

Liderul chinez Xi Jinping a vizitat recent trei state europene: Serbia (care nu e membră a UE), Franța și Ungaria. Peste tot i s-a...

Guvernul va aproba subvenții de 365 de milioane de lei pentru fermieri

Guvernul Ciolacu urmează să aprobe suplimentarea cu 365 de milioane de lei a subvențiilor pentru Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). Suplimentarea este aferentă...
Ultima oră
Pe aceeași temă