12 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialInventatorul marketingului viral a venit la Techsylvania

Inventatorul marketingului viral a venit la Techsylvania

La Cluj, la Casa de Cultură a Studen­ților, este în plină desfășurare cel mai important eveni­ment din regiune dedicat tehnologiei. La Techsylvania participă personalități de talie mondială, precum Tim Draper, inventatorul marketingului viral, care conduce în prezent un fond de investiții evaluat la peste patru miliarde de dolari americani. El s-a întâlnit la Cluj cu tinerii antreprenori din domeniul noilor tehnologii. Tim Draper conduce și unul dintre cele mai importante fonduri de investiții din lume și este interesat să descopere noi idei inovatoare de afaceri în care ar putea investi.

”Cred că văd unele dintre cele mai mari oportunități pe care le-am avut în lume, pentru că în România, chiar la acest eveniment Techsylvania, pot să văd unele idei interesante de antreprenoriat, dar și ceea ce au creat acești oameni, mulți ingineri de bună calitate și cred că exact de ei are nevoie lumea pentru a merge înainte”, a spus Tim Draper. ”Mai ales sunt aici pentru a explora, ceea ce și fac: merg de la un eveniment la altul în lume, iar aici am găsit antreprenori uimitori, care au un foarte mare potențial și cred că trebuie să fie siguri că gândesc la o scară suficient de mare”, a adăugat omul de afaceri american.

Cum se va schimba lumea în ­următorii 15 ani

Conferințele Techsylvania au umplut sala mare a Casei de Cultură a Studenților. La eveniment participă reprezentanți ai unor firme de talie globală, ai unor instituții precum Agenția Spațială Americană – NASA, universități de prestigiu, manageri ai unor companii clujene din domeniul IT, antreprenori, tineri care au fondat start-up-uri și studenți. Printre cele mai așteptate conferințe a fost cea susținută de inventatorului marketingului viral, Tim Draper, cel care a avut ideea să insereze scurte mesaje de promovare în corespondența electronică trimisă de pe platforma Hotmail, acum 20 de ani. Tim Draper spune că realitatea de peste 15 ani va diferi foarte mult de cea din prezent, datorită noilor tehnologii.

„Peste 15 ani nu vom mai vedea un trafic precum cel de acum. Cred că vom vedea foarte multe maşini care se conduc singure, care vor merge mult mai repede şi nu sunt sigur că va mai fi legal ca oamenii să conducă pe șosele. Peste 15 ani este ­posibil să fi ajuns câţiva oameni pe Marte. Probabil, eu nu voi fi printre primii. Speranţa de viaţă va fi cu 20 de ani sau mai mult mai lungă decât acum şi cred că vom vedea că orice produs pe care îl imaginăm va fi realizat aproape instant. Mă gândesc aici la replicatoare, la imprimante 3D… Tot ceea ce vă puteți ­imagina va putea deveni realitate. Întotdeauna am crezut în asta, dar acum a devenit posibil din punct de vedere tehnologic. De aceea cred că ceea ce va fi peste 15 ani va fi foarte diferit de ceea ce avem azi. Oameni buni, să ne amintim ceea ce era acum 15 ani. Oare ne imaginam că vor fi telefoane ­inteligente, că vom putea suna de oriunde să ne aducă niște pizza? Nu cred… Dar aceste lucruri s-au întâmplat. O mulțime de alte lucruri uimitoare se pot întâmpla în 15 ani. Deci, îi încurajez pe toți inginerii și antreprenorii români să gândească cu 15 ani înainte și să facă posibile toate lucrurile la care se gândesc acum”, a spus Tim Draper.  

Ioana Cozmuța, ­românca de la NASA

Conferințele Techsylvania se vor încheia mâine, după ce tinerii din Cluj vor avea ocazia să se întâlnească și cu români care lucrează în cadrul unor proiecte de vârf, inclusiv Ioana Cozmuța, cercetător în cadrul NASA. Ea s-a născut în Baia Mare și a absolvit Facultatea de Fizică de la Cluj, apoi a urmat cursuri doctorale în Olanda și în Statele Unite ale Americii.

 

Tim Draper a fost cel mai așteptat vorbitor din prima zi a Techsylvania

Cele mai citite

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

Nicu Ștefănuță: „Cetățenii vor putea să fie despăgubiți de primării dacă se îmbolnăvesc din cauza aerului poluat”

Românii care se îmbolnăvesc din cauza poluării pot cere despăgubiri autorităților locale, după ce directiva privind calitatea aerului a fost votată astăzi la Strasbourg...

România are un stand la expoziția economică din Kazahstan

România are, în premieră, un stand la expoziția economică din Kazahstan, anunță Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului din România. "România, promovată în premieră la Almaty,...
Ultima oră
Pe aceeași temă