9.6 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialInvestiție de 7 milioane euro în creșterea eficienței energetice

Investiție de 7 milioane euro în creșterea eficienței energetice

Potrivit administrației combinatului ArcelorMittal Galați, în ultimii 10 ani au fost realizate investiții de 800 milioane euro.

În pofida faptului că se confruntă cu efectele crizei de pe piața oțelului, administrația combinatului ArcelorMittal Galaţi își continuă programul de modernizări ale echipamentelor, cea mai recentă dintre acestea fiind investirea a peste 7 milioane de euro în modernizarea unui set de turbosuflante, în vederea reducerii consumului de energie la Furnalul 5.

Turbosuflantele asigură injectarea de aer rece în furnale şi sunt esenţiale în procesul tehnologic. Ca urmare a acestei investiţii, compania a redus la jumătate consumul de abur al turbosuflantelor. Setul de turbosuflante consumă acum doar 32 – 40 de tone de abur pe oră, faţă de 70 de tone înainte de modernizare. Datorită consumului eficient de abur, acum în cadrul combinatului poate fi produsă o cantitate de energie ce poate fi utilizată în procesul tehnologic.De asemenea, a fost implementat un nivel ridicat de automatizare, axat pe creşterea eficienţei operaţiunilor.

„Derulăm un program amplu de creştere a eficienţei energetice pentru compania noastră, iar actuala investiţie face parte din acest program, permiţându-ne să eficientizăm imediat, cu efect pe termen lung, consumul de energie. Obiectivul nostru este să îmbunătăţim performanţa operaţiunilor noastre, astfel încât să ne putem adapta la cerinţele clienţilor noştri şi – de asemenea – la realităţile pieţei. Vom continua să investim pentru implementarea tehnologiilor moderne, care sprijină utilizarea mai eficientă şi mai productivă a proceselor noastre de producţie”, a declarat Bruno Ribo, CEO ArcelorMittal.

Investiţia face parte din Proiectul „Energize”, care are scopul de a reduce consumul de energie cu 15% în următorii 5 ani în combinatul din Galaţi, implicând toate aspectele unei afaceri, de la operaţiuni la mentenanţă, investiţii şi achiziţie. Potrivit conducerii combinatului, în ultimii 10 ani au fost realizate investiții în valoare totală de aproximativ 800 de milioane de euro pentru modernizări tehnologice, ale echipamentelor de producţie şi înlocuirea utilajelor uzate, prin aceste investiții fiind obținută eficientizarea procesului de producţie.

Cele mai citite

Attila Varga, judecător la CCR, a fost internat în stare gravă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

Judecătorul Varga Attila de la Curtea Constituţională a României a fost internat, miercuri, în stare gravă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, au precizat...

Hezbollah anunță că a bombardat nordul Israelului

Gruparea şiită libaneză Hezbollah a declarat că a vizat intens ţinte militare în nordul Israelului şi, pentru prima dată, o bază militară de lângă...

Asistat de Xi Jinping, Putin se pregătește de un război lung cu Occidentul

Prezența unui civil în fruntea ministerului apărării din Federația Rusă și recenta modificare a legii învățământului din China, prin care elevii din gimnaziu vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă