11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialInvestiţii de 5 milioane de euro în singura fabrică de prefabricate...

Investiţii de 5 milioane de euro în singura fabrică de prefabricate din beton (şpalieri) pentru agricultură

Bauelemente, producator de elemente prefabricate din beton, a finalizat o investiţie de 3,5 milioane de euro într-o fabrica lângă Ploieşti, în Ariceştii Rahtivani. Aici se produc stâlpi din beton precomprimat (şpalieri) pentru agricultură, mai precis pomicultură şi viticultură. Compania, membră grupului Baupertner, este singurul producător din Romania pentru acest tip de produs şi cel mai mare din Sud-Estul Europei.

Bauelemente a început producţia de stâlpi din beton precomprimat (şpalieri) pentru agricultura în 2008. Atunci, pentru diversificarea gamei de produse, a realizat o investiţie iniţială de 1,5 milioane de euro.

Până în prezent, investiţia Bauelemente în fabrica dedicată prefabricatelor de beton pentru agricultură însumează 5 milioane de euro, dintr-un total de peste 10 milioane euro investiţi în producţia de prefabricate din beton.

Banii pentru aceste investiţii vin din fonduri proprii şi au creat 175 de locuri de muncă, dintre care 17 sunt în noua facilitate de producţie.

„Investiţia este importantă mai ales dacă este privită în contextul programelor de reconversie în viticultură şi pomicultură unde stâlpii din beton precomprimat (şpalierii) sunt un element esenţial. Programele de reconversie sunt desfăşurate cu finanţare din partea Uniunii Europene şi au ca scop creşterea competitivităţii producătorilor agricoli” declară Călin Bailuc, manager Bauelemente.

La ce se folosesc  stâlpii de beton precomprimat

Stâlpii din beton precomprimat (şpalierii) pentru agricultura sunt folosiţi ca elemente de susţinere în pomicultură intensivă şi superintensivă, în viticultură, dar şi pentru împrejmuiri. Pentru producţia stâlpilor este folosită tehnologia de armare cu toroane şi betonul de clasa superioara C40/50. Graţie echipamentelor de producţie de ultimă generaţie pentru precomprimarea betonului rezultă un produs finit cu perioadă îndelungată de folosinţă.

Stâlpii din beton se vând în special pe piata internă. Cifra de afaceri aferentă acestui produs în 2015 s-a ridicat la aproape 1 milion de euro iar exporturile au reprezentant doar circa 25%.  Prin noiile investitii, compania estimeaza triplarea cifrei de afaceri generata de stâlpii din beton ” declară Călin Bailuc, manager Bauelemente.

„Bauelemente a depăşit în 2015 o cifră de afaceri de 23 de milioane euro, în creştere cu 8% faţă de anul precedent. Evoluţia s-a datorat creşterii competivităţii companiei, corelată cu reducerea cheltuielilor şi lărgirea portofoliului de clienţi” adaugă Călin Bailuc, manager Bauelemente.

 

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă