17.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialInvestițiile în economie au scăzut cu 5,9%

Investițiile în economie au scăzut cu 5,9%

Investiţiile nete realizate în economia naţională au scăzut în perioada cu 5,9% în perioada ianuarie – septembrie comparativ cu intervalul similar din 2013, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

Investiţiile concretizate în lucrări de construcţii noi, în perioada ianuarie – septembrie 2014, au însumat 19724,0 milioane lei, reprezentând 46,2% din total, faţă de 47,4% în perioada ianuarie – septembrie 2013. Investiţiile în utilaje şi mijloace de transport au însumat 18034,8 milioane lei, reprezentând 42,3% din total, faţă de 43,9% în perioda ianuarie – septembrie 2013.

Pe de altă parte, potrivit INS, în trimestrul III din acest an, investițiile în economie au crescut cu 0,1% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Astfel, creşterea a fost înregistrată la următoarele elemente de structură: alte cheltuieli şi utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 24,6%, respectiv cu 4,3%. La lucrările de construcţii noi s-a înregistrat o scădere cu 7,4%.

De asemenea, comparativ cu trimestrul III 2013, în trimestrul III 2014 se constată o creştere a ponderii investiţiilor nete în alte cheltuieli cu 2,7 puncte procentuale şi în utilaje (inclusiv mijloace de transport) a crescut cu 1,4 puncte procentuale. Ponderea investiţiilor nete în lucrări de construcţii noi a scăzut cu 4,1 puncte procentuale.

Cele mai citite

Stația STB Orizont revine pe amplasamentul de bază

Stația „Orizont” revine pe amplasamentul de bază, informează Societatea de Transport București (STB). “Avȃnd ȋn vedere finalizarea lucrărilor la proiectul „Reabilitare rețele termice Loc 3...

Parlamentul Georgiei a aprobat legea împotriva “influenței străine”, în ciuda protestelor de pe străzi

Parlamentul din Georgia a aprobat legea menită să sancționeze "influența străină", în ciuda protestelor de pe străzi și a avertismentelor că proiectul de lege...
Ultima oră
Pe aceeași temă