18.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialJurnalistul Stelian Negrea, acuzații GRAVE la adresa lui Moise Guran: A făcut...

Jurnalistul Stelian Negrea, acuzații GRAVE la adresa lui Moise Guran: A făcut o afacere cu statul, prin TVR

Stelian Negrea a publicat, pe pagina personală de Facebook, contractul lui Moise Guran pentru emisiunea Biziday cu TVR. Astfel, jurnalistul a precizat că realizatorul TV a făcut o afacere cu statul la TV, întrucât potrivit contractului majoritatea costurilor ar fi fost suportate de TVR, iar cea mai mare parte din veniturile din publicitate s-au dus în contul firmei lui Guran.

”Cum se fac afaceri cu statul roman: Moise Guran nu da nimic TVR din incasarile din publicitate din emisiunea "Biziday" in schimb ofera 20% TVR dintr-o pastila de 1,5-3 minute "Clubul celor care muncesc in Romania". La schimb TVR ii difuzeaza cele doua emisiuni si ii pune la dispozitie un birou cu sase calculatoare cu licente si abonament la internet, acces pe server de retea, spatiu de stocare, platou si regie de emisie, cu echipe complete si camere echipate cu prompter, decor, doua grupuri de montaj,arhiva TVR,fluxurile de documentare ale Directiei de Stiri a TVR, reteaua de corespondeti a Departamentului de Stiri al TVR din tara si strainatate etc”, a scris Negrea.

Astfel, jurnalistul susține că TVR anunța că emisiunile lui Moise Guran costă 1501 euro/apariție, dar, cu toate astea, televiziunea română încasează numai 15.000 euro anual din publicitatea oferită de firma acestuia, căreia îi pune la dispoziție toate echipamentele și personalul pentru realizarea celor două emisiuni. 

”Ceea ce mi se pare și mai grav este faptul că Moise Guran a ales în schimbul acestor înțelegeri comerciale cu TVR să își închidă gură pur și simplu. Printr-o negociere purtată anul trecut Moise Guran cu conducerea TVR și semnată și parafată, al cărei proces verbal îl aveți atașat, a fost de acord că emisiunea să îi fie suspendată de TVR dacă el "face aprecieri defăimătoare la adresă SRTv și dacă "dezvăluie orice informații referitoare la politicile ori activitățile desfășurate de SRTv"!!!”, a mai spus Negrea.

Mai mult, jurnalistul susține că ultimul contract semnat de firma lui Moise Guran, Biziday Consulting SRL, cu TVR a expirat pe 30.06.2015. De asemenea, jurnalistul susține că procesul verbal atașat semnat de Moise Guran cu conducerea TVR pe 13.08.2014 arată că majoritatea  costurilor revin TVR, iar veniturile din publicitate ”revin covârșitor firmei acestuia”. 

Cele mai citite

Florin Piersic, internat la un spital din Capitală. Care este starea actorului

Actorul Florin Piersic se află internat la Institutul "Matei Balş", starea sa fiind în prezent una stabilă, au declarant, pentru Agerpres, surse medicale.Actorul Florin...

În ce condiții ar putea da România un sistem Patriot Ucrainei

Iohannis a declarat că inclusiv liderul de la Casa Albă ”a adus această chestiune în discuție”, iar președintele român a spus că este ”deschis...

Primirea triumfală a lui Xi Jinping la Élysée și fastuoasa investire a lui Putin. Simple încondeieri

Două evenimente majore, nemediatizate la aceleași dimensiuni - primirea triumfală a lui Xi Jinping la Élysée și investirea lui Vladimir Putin cu un nou...
Ultima oră
Pe aceeași temă