22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialJustiția franceză a decis: Angajații Renault vor primi salarii diferite, chiar dacă...

Justiția franceză a decis: Angajații Renault vor primi salarii diferite, chiar dacă efectuează același tip de muncă

Justiția franceză a decis, miercuri, că Renault poate plăti angajații din zone geografice diferite cu salarii diferențiate, char dacă ei efectuează aceeași muncă, informează AFP, citat de Agerpres.

Sindicatul SUD de la uzina Renault de la Douai (nordul Franței) a contestat diferența sistematică de remunerare care există între salariații de la uzina Douai și cei de la alte uzine Renault din zona Ile-de-France, regiunea din jurul Parisului.

Astfel, Curtea de Casație franceză a decis că salariile pot varia și în funcție de costul vieții din anumite regiuni. O diferență de remunerare poate fi practicată între salariații aceleași companii atunci când aceștia aparțin unor facilități diferite și practică aceași muncă. Însă pentru acest lucru, este nevoie ca diferența să se bazeze pe motive obiective care pot fi controlate de judecător”.

Analiza relevă faptul că salariile plătite angajaților Renault din regiunea Parisului sunt în mod sistematic cu 1,19% până la 1,57% mai mari decât cele ale colegilor din provincie, în special a celor de la uzina de la Douai. De exemplu, salariul de bază al unui operator sau al unui tehnician de exploatare este de 1.595 euro în primul caz și de 1.574 euro în al doilea caz.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto europeană.

Cele mai citite

Șapte ambarcațiuni cu peste 400 de migranți au ajuns în Insulele Canare

Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite afirmă că, dintre cei 266.940 de migranți care au încercat să ajungă în Europa anul trecut, 97%...

Rafael Nadal, victorie la revenirea în circuitul ATP! Spaniolul s-a calificat în turul secund la Barcelona

La revenirea în circuitul profesionist după mai bine de trei luni de absență, Rafael Nadal s-a calificat în turul secund al turneului ATP 500...

Cod galben de inundații pe râuri din șase județe. HARTA

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis atenţionări Cod galben de viituri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie, pentru râuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă