11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialMai mult de jumătate din numărul firmelor din Bulgaria acordă prime de...

Mai mult de jumătate din numărul firmelor din Bulgaria acordă prime de Crăciun

57% din companiile din Bulgaria vor acorda prime de Crăciun angajaţilor anul acesta. Potrivit Site-ului Novinite citat de Mediafax, peste jumătate dintre firme intenţioneză să plătească bonusuri de peste 300 leva (aproximativ 154 euro).

Salariul mediu lunar pe economie în Bulgaria a fost de 809 leva în septembrie, echivalentul a circa 413 euro, potrivit datelor institutului bulgar de statistică.

Două treimi dintre respondenţii chestionaţi de BICA au declarat că primele vor fi acordate în funcţie de rezultatele financiare ale companiilor.

"Economia Bulgariei este estimată să crească cu 1-1,5%. Pe deasupra, multe dintre companiile locale au depăşit deja ţintele de vânzări pentru acest an şi au optimizat costurile, ceea ce le permite să obţină profituri în creştere", a declarat directorul executiv al BICA, Dobrin Ivanov.

Dintre cele 57% de companii care şi-au exprimat intenţia de a acorda prime de Crăciun anul acesta, 27% au declarat că vor plăti bonusuri de până la 100 leva (51 euro), 35% vor oferi între 100 şi 300 leva, iar 38% vor acorda prime de peste 300 leva.

Aproape o treime dintre managerii de companii intervievaţi au spus că încă nu au luat o decizie în privinţa acordării de bonusuri de Crăciun, în timp ce 15% au afirmat că nu îşi permit să plătească prime.

Cele mai citite

Internat de urgență la spital, după ce a mâncat conserve de pește

Un locuitor din orașul Urlați, județul Prahova, a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești cu diagnosticul de botulism. Bărbatul a declarat medicilor...

Răzvan Burleanu, anunț de ultimă oră despre contractul selecționerului Edward Iordănescu

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, dezminte zvonurile conform cărora negocierile cu Edward Iordănescu ar fi intrat în impas și consideră că actualul...

Ciolacu apare alături de candidata Gabriela Firea și o laudă că “știe administrație”

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, o laudă pe Gabriela Firea, care a devenit, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei. "Decizia...
Ultima oră
Pe aceeași temă