14.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialMetrorex vrea să anuleze licitația prin care a cumpărat 51 de trenuri...

Metrorex vrea să anuleze licitația prin care a cumpărat 51 de trenuri de metrou, întrucât nu are nevoie decât de 26

Licitația organizată de Metrorex pentru achiziția a 51 de trenuri de metrou poate fi anulată și se poate declanșa una nouă, care ar putea avea loc la începutul anului viitor, a anunțat, duminică, directorul general al Metrorex, Marin Aldea, citat de Agerpres.

“Știți că în 2014 am declanșat o licitație pentru încheierea unui acord-cadru în vederea achiziției de 43 până la 51 de trenuri și au fost niște probleme în cadrul derulării acelei proceduri. La momentul actual suntem într-o altă fază, în sensul că strategia de achiziție s-a schimbat, iar Magistrala 5 a fost structurată în trei secțiuni față de anul 2014. Ultima secțiune, Iancului — Pantelimon, se va realiza în perioada 2023 — 2028, așa încât, la momentul actual, avem nevoie de 26 de trenuri de metrou. Noi am făcut o adresă la Agenția Națională de Achiziții Publice pentru a ne lămuri dacă putem să anulăm acea licitație și am primit un răspuns în sensul că acea licitație se poate anula și putem declanșa o nouă procedură de achiziție în contextul noii strategii”, a explicat Marin Aldea.

Potrivit acestuia, noua licitație ar putea avea loc la începutul lui 2017, iar trenurile cele noi ar putea intra în depoul Metrorex după un an și jumătate — doi ani, dacă nu vor fi contestații.

“Licitația pentru trenurile noi, după răspunsul ANAP, ar putea avea loc la începutul anului viitor, iar trenurile vin de obicei cam după un an jumătate — doi ani. Cam atât durează, dacă nu sunt contestații sau nu apar alte probleme”, a precizat șeful Metrorex.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

Premierul României, mesaj de Ziua Unirii cu Basarabia: “Istoria secolului trecut ne-a croit din nou destine diferite”

Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Unirii Basarabiei cu România, 27 martie, mesaj în care afirmă că "Istoria secolului trecut...
Ultima oră
Pe aceeași temă