15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialMinerii din Valea Jiului se pregătesc de grevă după intrarea în insolvenţă...

Minerii din Valea Jiului se pregătesc de grevă după intrarea în insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara

Minerii din Valea Jiului ar putea declanşa o grevă generală, deoarece sunt nemulțumiți de administratorul judiciar provizoriu, desemnat de Tribunalul din Hunedoara pentru pune în practică procedura de insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara (CEH), informează Agerpres.

Preşedintele Sindicatului “Muntele”, Petre Nica a precizat că a cerut conducerii CEH să atace în instanţă decizia Tribunalului Hunedoara, contestând experienţa firmei GCM Craiova.

“În cursul acestei dimineți (vineri, n.r.) am cerut conducerii CEH să nu piardă nicio secundă din termenele pe care legea i le lasă la dispoziție pentru a ataca cu apel decizia instanței de la Tribunalul Hunedoara, care ne-a pus în situația de a ne oferi destinele celor 6.300 de salariați și locurile de muncă ale acestora în brațele unei firme de apartament, GMC Craiova, despre care există mai multă bârfă decât experiență. (…) Mi-e teamă să spun, dar o firmă de insolvență care nu are cea mai mică experiență sau poate are experiența la nivelul unui SRL cu zece angajați, poate să facă ceva pentru salvarea locurilor de muncă în județul Hunedoara, pentru salvarea locurilor de muncă din cadrul complexului”, a declarat președintele Sindicatului ‘Muntele’.

El a mai adăugat că activitatea la minele de huilă Lonea, Lupeni și Vulcan s-a reluat vineri, după discuţiile pe care minerii le-au purtat cu preşedinţii sindicatelor. Cu toate acestea, luni, oamenii vor avea posibilitatea să îşi exprime opţiunea de a face grevă generală, prin intermediul unor liste.

‘Salariații din cadrul celor patru exploatări miniere (Lonea, Livezeni, Lupeni și Vulcan, n.r.) au cerut întocmirea listelor pentru a semna fiecare angajat, fie că face parte sau nu din ‘Sindicatul Muntele’, pentru declanșarea grevei generale în Valea Jiului. (…) Tabelele pentru declanșarea grevei legale vor fi aduse în fața salariaților săptămâna viitoare și vor căuta formele legale de protest în asemenea situații’, a adăugat Nica.

Citeşte şi: Complexul Energetic Hunedoara a intrat în INSOLVENȚĂ

Minerii de la exploatările de huilă Lonea, Lupeni și Vulcan au refuzat să intre vineri în subteran, la schimbul doi, după ce au fost informați de către liderii de sindicat despre declanșarea procedurii de insolvență la CEH și despre firma care a fost desemnată ca administrator judiciar provizoriu pentru a pune în practică un program de redresare a complexului.

CEH are datorii de peste 1,2 miliarde lei, iar în cadrul companiei lucrează circa 6.300 de angajați la termocentralele Mintia, Paroșeni și la minele de cărbune Lupeni, Livezeni, Lonea și Vulcan.

 

 

 

Cele mai citite

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....
Ultima oră
Pe aceeași temă