13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialMinistrul delegat pentru Energie nu vrea excepţii pentru sondele din Marea Neagră

Ministrul delegat pentru Energie nu vrea excepţii pentru sondele din Marea Neagră

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a declarat că nu vrea excepţii pentru sondele din Marea Neagră în privința aplicării ”taxei pe stâlp”. Afirmația vine după ce ministrul Finanțelor a spus că există posibilitatea scutirii de la plată în cazul sondelor petroliere din Marea Neagră. În schimb, ministrul Nicolescu vrea aplicarea unei taxe unitare, dar reduse, pentru toate firmele.

"Nu aș vrea să cometez declarații ale colegilor din Executiv. Mie personal nu-mi plax excepțiile. Taxa să scadă pentru toată lumea de la 1,5 la 1%", afirmat Nicolescu, potrivit Mediafax.

Ioana-Maria Petrescu, Ministrul Finanțelor, a anunțat în urmă cu câteva zile că sondele petroliere din Marea Neagră vor fi exceptate de la impozitarea cu 1,5% pentru construcțiile speciale.

Premierul Victor Ponta, spunea în această lună că taxa va scădea, anul viitor, de la 1,5% la 1% pentru toate tipurile de construcții speciale.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă