9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialMinistrul Energiei: Toleranţă zero la Electrica

Ministrul Energiei: Toleranţă zero la Electrica

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a declarat sâmbătă că echipa ministerului nu va tolera niciun fel de lipsă de integritate, iar în cazul în care la vreo sucursală Electrica există cel mai mic element că "este ceva necurat" va transmite instituţiilor abilitate să ia măsuri imediate.

 "Nu avem nicio toleranţă pentru niciun fel de lipsă de integritate, pentru niciun fel de lucruri necurate. Am discutat măsuri imediate cu domnul secretar de stat Cristian Buşu, care este şi membru în Consiliul de administraţie al Electrica, şi vom avea cât de curând, asta înseamnă zile, o evaluare preliminară. În momentul în care există cel mai mic element care să ne conducă la ideea că acolo este ceva necurat, vom transmite instituţiilor abilitate să ia măsuri imediate. Cum am spus de fiecare dată: zero toleranţă la orice fel de nereguli", a precizat Grigorescu, întrebat în legătură cu situaţia achiziţiilor de certificate verzi de la Electrica Furnizare.

 El a spus că nu doreşte, deocamdată, să se pronunţe şi să se transforme într-un judecător. "Aştept să vedem rezultatul, acesta este rolul investigaţiei, nu vreau să mă pronunţ eu şi nu vreau să mă transform eu într-un judecător… Dacă există ceva în neregulă, instituţiile statului pot să îşi facă datoria şi vom da tot concursul", a mai spus ministrul Energiei.

 Grigorescu a reamintit că, acum câteva zile, a fost lansată noua Strategie Naţională Anticorupţie 2016 – 2020, subliniind că Ministerul Energiei este parte a acestui proiect.

 "A fost o iniţiativă a noastră, am găsit o foarte mare deschidere la colegii de la Justiţie, şi am inclus patru companii în acest proiect tocmai pentru a construi mecanismele de prevenţie, pentru că, dincolo de capacitatea noastră de a identifica din varii surse ilegalităţi sau nereguli, trebuie totuşi să construim în aceste companii mecanisme care să le permită să se autoregleze, trebuie să aibă mecanisme care să le permită ca asemenea suspiciuni să nu planeze niciodată şi dacă ele apar să fie identificate de comitetele de audit", a arătat Victor Grigorescu.

 Hotnews a relatat că Electrica Furnizare a efectuat în lunile aprilie – mai 2016 mai multe tranzacţii, cumpărând 1,6 milioane de certificate verzi de aproape 60 de milioane de euro, de la firme aparţinând grupului portughez EDP Renewables. "Aceste tranzacţii au atras atenţia prin volumul neobişnuit de mare şi perioada lungă de livrare, până în 2019, în condiţiile în care piaţa se confruntă cu un excedent uriaş de certificate verzi şi în condiţiile în care se anunţă reducerea cotei obligatorii a acestora", susţinea sursa citată.

Ministrul Energiei s-a aflat sâmbătă în localitatea Marten, din Bulgaria, unde, împreună cu omologul bulgar, Temenuzhka Petkova, a vizitat şantierul interconectorului de gaze Giurgiu – Ruse.

Cele mai citite

Andy Murray, accidentare gravă la gleznă! Fostul lider mondial se va retrage la finalul acestui sezon

Fostul lider mondial Andy Murray a suferit o accidentare gravă la gleznă în timpul partidei pierdute cu Tomas Machac în turul al treilea al...

ANRE: România poate avea până la 200.000 de prosumatori la finele anului

Aproximativ 200.000 de prosumatori vor fi la finalul acestui an dacă se menţine ritmul actual de creştere, de 4.000-5.000 de prosumatori pe lună, ceea...

Jair Bolsonaro a stat două zile în ambasada Ungariei din Brasilia după ce i-a fost confiscat pașaportul

Fostul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a petrecut două nopţi la ambasada Ungariei din Brasilia luna trecută, la doar câteva zile după...
Ultima oră
Pe aceeași temă