10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialMinistrul Nicolescu discută marți despre importurile de gaze cu ambasadorul Rusiei

Ministrul Nicolescu discută marți despre importurile de gaze cu ambasadorul Rusiei

Ambasadorul Federației Ruse la București va avea marți discuții cu ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, pe tema reducerii volumelor de gaze importate din ultima perioadă.

"Azi (marți – n.r.) vom avea discuții bilaterale cu ambasadorul Rusiei ", a afirmat Nicolescu, potrivit Mediafax.

Grupul rus Gazprom a redus, în prima parte a acestei luni, volumele de gaze livrate unor companii din România, fără să ofere vreo explicaţie.

pe de altă parte, importurile de gaze rusești sunt extrem de reduse în această perioadă, iar România dispune de suficiente rezerve pentru perioada de iarnă.

Nicolescu afirma, în prima parte a lunii septembrie, că populația nu va avea de suferit la iarnă din cauza reducerii volumelor de gaze importate din Rusia.

La începutul lunii septembrie, Gazprom transmitea Transgaz că livrările de gaze către România vor fi reduse în următoarele trei zile, fără să explice motivele pentru scăderea volumelor. Sitaşia s-a repetat şi o săpămână mai târziu, mai scrie Mediafax.

Nicolescu declara atunci că România nu ar avea nicio problemă în perioada de iarnă chiar dacă Gazprom ar opri în totalitate livrările de gaze şi iarna ar fi extrem de dificilă, menţionând că grupul rus va reduce din nou cantităţile furnizate clienţilor din România.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă