13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialMitsubishi a falsificat testele încă din 1991

Mitsubishi a falsificat testele încă din 1991

Producătorul auto japonez Mitsubishi a recunoscut public, marți, că a falsificat testele privind consumul încă din anul 1991. Inițial, compania a anunțat că a manipulat testele privind emisia de noxe, la mașini produse după 2013, potrivit Agerpres.

„Am utilizat această metodă pentru piaţa internă încă din 1991″, a declarat marţi un responsabil al grupului Mitsubishi Motors, într-o conferinţă de presă, adăugând că „nu cunoaştem încă numărul modelelor afectate”. 

Producătorul auto japonez Mitsubishi a recunoscut, miercurea trecută, că a manipulat testele de noxe când a pus presiune asupra anvelopelor, în timpul testelor. Astfel, aproximativ 600.000 de mașini ar putea să aibă probleme, potrivit BBC. Datele au fost descoperite în timpul unei investigaţii interne a companiei şi au fost raportate Ministerului Transporturilor de la Tokyo. Conform declaraţiei companiei, manipularea implică 625.000 de maşini, inclusiv cele furnizate producătorului auto nipon Nissan Motor. Problema a fost descoperită de Nissan şi cele două companii discută nivelul compensaţiilor, informează Agerpres.

A fost prima dată când un producător japonez de mașini dezvăluie că a manipulat testele, de la scandalul izbucnit anul trecut și care a avut în centru compania Volkswagen. Compania va ține o conferință de presă pe această temă, la Tokyo, la ora 17.00 (ora locală), la care va participa președintele Mitsubishi Motors, Tetsuro Aikawa.

Ca urmare a anunțului, acțiunile la Mitsubishi au scăzut cu peste 15%. 

Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault. În septembrie 2015, Agenţia pentru Protecţia Mediului din SUA (EPA) a acuzat VW că a instalat un soft care permitea maşinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor, dar nu şi în timpul operaţiunilor normale. VW a recunoscut că a utilizat softul care a permis ca nivelul emisiilor unui număr de 580.000 de vehicule diesel fabricate din 2009 să fie de 40 de ori mai ridicat decât cel permis, conform standardelor legale din SUA. 

A doua zi după ce Mitsubishi a recunoscut manipularea testelor, la mai multe sedii ale companiei au avut loc percheziții.

Citește și:  Guvernul nipon investighează birourile Mitsubishi în urma falsificării datelor privind consumul de combustibil

Cele mai citite

Unicat în România! Grădini plutitoare pe lac, aranjamente gigant, zeci de mii de ghivece la West Side Flower Fest, cel mai mare festival de...

Dăm startul verii la cea de-a doua ediție a West Side Flower Fest! Va avea loc din 31 mai până în 2 iunie, în...

Marcel Ciolacu, ferm convins că România va avea până la sfârșitul anului o inflație de sub 5%

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că trendul inflaţiei este unul descendent, iar pe finalul acestui an va coborî sub cinci la sută. Acesta a...

Unicat în România! Grădini plutitoare pe lac, aranjamente gigant, zeci de mii de ghivece la West Side Flower Fest, cel mai mare festival de...

Dăm startul verii la cea de-a doua ediție a West Side Flower Fest! Va avea loc din 31 mai până în 2 iunie, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă