15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialNEPI vrea 7,4 hectare de teren în Piatra Neamţ şi 30% din...

NEPI vrea 7,4 hectare de teren în Piatra Neamţ şi 30% din Mega Mall București

Sud-africanii de la New Europe Property Investments (NEPI) sunt interesați de achiziția unui teren cu suprafața de 7,4 hectare în Piatra Neamţ şi vor să cumpere și restul de 30% din acțiunile proiectului Mega Mall din Bucureşti.

"Compania şi-a securizat un teren de 7,4 hectare în zona de vest a oraşului Piatra Neamţ (…). Oraşul are o populaţie de aproximativ 85.000 de oameni, iar 245.000 de locuitori trăiesc la 45 de minute distanţă cu maşina. Terenul este localizat în cea mai dens populată zonă din oraş, cu un acces rutier foarte bun. (…) Evaluăm că putem să dezvoltăm un centru comercial regional de 29.000 metri pătraţi pe teren", se arată în raportul financiar al fondului, cel mai activ investitor imobiliar de pe piaţa locală din ultimii ani, scrie Mediafax.

Mega Mall din cartierul Pantelimon din Bucureşti, a cărei suprafaţă închiriabilă de 70.700 de metri pătraţi, este închiriat în proporţie de 85% şi urmează să fie finalizat în al doilea trimestru al anului 2015. NEPI a intrat în 2013 în proiect când a preluat 70% din participaţie de la dezvoltatorul austriac Real 4 You. Investiţia este estimată la 150 de milioane de euro.

"Compania este în discuţii pentru a prelua şi deţinerea partenerului din proiect (Mega Mall, n.r.), termenii comerciali au fost agreaţi, însă mai este nevoie de aprobarea documentaţiei şi acordul Erste Bank (care a finanţat cumpărarea terenului de către Real 4 You) ", se menţionează în raport.

Potrivit sursei citate, NEPI urmăreşte mai multe proiecte de retail pe care vrea să le cumpere, mai scrie sursa citată.

"La 30 iunie, angajamentele NEPI în dezvoltarea de proiecte viitoare se ridicau la 105 milioane de euro (în plus faţă de cele 183 de milioane de euro cheltuite până la această dată). Până la data raportului, au fost securizate oportunităţi de dezvoltare în valoare de 170 de milioane de euro, contracte care nu s-au încheiat încă", se precizează în raport.

NEPI a cumpărat în urmă cu câteva luni un teren de 18 hectare în Timişoara de la fraţii Marius şi Emil Cristescu, unde intenţionează de asemenea să dezvolte un centru comercial, de până la 80.000 de metri pătraţi.

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

JT Grup Oil anunță lansarea unei oferte publice de vânzare inițială a 10.000.000 acțiuni ordinare noi emise în urma unei operațiuni de majorare a...

JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal privat de produse petroliere din România...

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...
Ultima oră
Pe aceeași temă