13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialNicio ofertă pentru preluarea Oltchim, procesul va fi repetat

Nicio ofertă pentru preluarea Oltchim, procesul va fi repetat

Nicio companie nu a depus până vineri, termenul limită, vreo ofertă angajantă pentru preluarea Oltchim, iar administratorii judiciari ai combinatului chimic vor relua procesul de vânzare a acţiunilor, informează Mediafax.

"La expirarea termenului limită, consorțiul de administratori judiciari a constatat că nu a fost depusă nicio ofertă angajantă pentru achiziționarea acțiunilor deținute de Oltchim SA la Oltchim SPV", potrivit unui comunicat combinatului chimic.

În luna decembrie a anului trecut, Ministerul Economiei a înfiinţat o nouă firmă, denumită Oltchim SPV, care a preluat activele combinatului chimic, fără datorii. Activele Oltchim SPV erau evaluate la 305,24 milioane de euro.

Ministrul Economiei, Constantin Niţă, a afirmat marți că Oltchim nu va fi închis şi dacă nu va exista un cumpărător până vineri, 6 iunie, combinatul chimic va fi vândut altă dată.

Multiplele încercări de vânzare a Oltchim din ultimii ani au eşuat. Cea mai recentă a fost în luna martie, când statul nu a primit nicio ofertă de cumpărare. Statul deţine, prin Ministerul Economiei, 54,7% din acţiunile Oltchim. Combinatul a intrat în insolvenţă în ianuarie 2013.

Administratorii judiciari ai Oltchim sunt firmele Rominsolv și BDO Business Restructuring.

"Unii dintre investitorii care au achiziționat caietul de sarcini (…) au solicitat amânarea datei de depunere a ofertelor angajante, context în care consorțiul de administratori judiciari va convoca Adunarea Creditorilor în vederea supunerii spre aprobarea acestora a repetării procedurii, cu un nou termen limită de depunere a ofertelor", se precizează în comunicat.

În primul trimestru, Oltchim a înregistrat o cifră de afaceri de 136,2 milioane lei (30,2 milioane euro), cu 64,7% mai mare decât în primele trei luni ale anului trecut, când a raportat 82,7 milioane lei, şi pierderi de 56,2 milioane lei (12,5 milioane euro), în scădere cu 34,6% faţă de rezultatul negativ de 86 milioane lei din perioada silimară a anului trecut.

Aproape 67% din cifra de afaceri a Oltchim, respectiv 91,1 milioane lei, este generată de activitatea de petrochimie.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă