15.8 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialNou SCANDAL pentru grupul Veolia, în Franța

Nou SCANDAL pentru grupul Veolia, în Franța

Compania Veolia-Transdev, membră a multinaţionalei franceze Veolia, care deţine Apa Nova, este anchetată, în Franţa, pentru presupusa majorare abuzivă a tarifelor de parcare în zona Mont-Sant-Michel, un obiectiv din patrimoniul UNESCO, relatează Mediafax, citând presa franceză. 

Veolia Transdev, care a luat în concesiune parcările din zona Mont-Saint-Michel (nord-vestul Franţei), este acuzată că a mutat cu 2,5 kilometri parcarea destinată turiştilor care vizitează monumentul istoric. În plus, compania specializată în servicii de utilitate publică ar fi majorat abuziv tarifele de parcare, ajunse, din ianuarie 2015, la 12,50 euro/h pentru autoturisme, faţă de 6 euro în 2012.

Dosarul a ajuns la Tribunalul administrativ din Caen (Calvados), iar, potrivit publicaţiei Ouest-France, prima audiere este programată pe 3 noiembrie, în tentativa de a se obţine anularea unei majorări tarifare din 2013.

Primăria localităţii Mont-Saint-Michel şi compania Sodetour au sesizat justiţia pentru a cere anularea contractului prin care au fost majorate tarifele la parcare. “Cerem anularea majorărilor tarifare semnificative aplicate din 2013 de către Veolia-Transdev”, a transmis raportorul public local.

Transdev (cunoscută până recent sub numele Veolia Transdev) este o companie franceză specializată în servicii de utilitate publică, în principal transport, cu operaţiuni în 21 de ţări. Compania face parte din grupul multinaţional Veolia Environnement S.A., care are activităţi în servicii de utilitate publică precum administrarea reţelelor de apă, gestionarea deşeurilor menajere şi servicii energetice. Apa Nova Bucureşti face parte din Grupul Veolia.

În 24 septembrie, procurorii DNA Ploiești au ridicat documente de la Apa Nova, Primăria Sectorului 1 şi Primăria Capitalei, într-un dosar care vizează fapte de corupţie ce ar fi fost comise de persoane din conducerea societăţii. De asemenea, anchetatorii au făcut percheziţii și la cinci locuințe şi sedii de firme care au legătură cu faptele vizate. O zi mai târziu, procurorii DNA Ploieşti au ridicat documente și de la sediul Apa Nova Ploieşti, care are contract cu autorităţile din municipiu.

Cele mai citite

Florin Piersic a fost transferat de la Cluj la Spitalul Matei Balș din București

Actorul Florin Piersic a fost adus marți seară la București, cu o aeronavă SMURD, pentru a fi internat la Institutul Național de Boli Infecțioase...

Regele Charles al III-lea nu-l va întâlni pe Prințul Harry din cauza programului foarte încărcat al monarhului

Prințul Harry nu se va întâlni cu tatăl său, Regele Charles al III-lea, în timpul vizitei pe care o efectuează în prezent în Marea...

În ce condiții ar putea da România un sistem Patriot Ucrainei

Iohannis a declarat că inclusiv liderul de la Casa Albă ”a adus această chestiune în discuție”, iar președintele român a spus că este ”deschis...
Ultima oră
Pe aceeași temă