12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialNovomatic se apără: Loteria Română nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale

Novomatic se apără: Loteria Română nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale

O companie românească, parte a grupului Novomatic, S.C. Novo VL Tech Solutions S.R.L., susține că nu a respectat contractul cu Loteria Română deoarece nici Loteria nu și-a îndeplinit angajamentele asumate. Precizările companiei vin în contextul anchetei DNA privind contractul încheiat cu Loteria Română în 2013, pentru care s-au ridicat documente de la Ministerul de Finanțe. 

Firma grupului Novomatic s-a angajat, prin contract, să furnizeze 10.000 de terminale de video-loterie și sistemul de video-loterie asociat, iar Loteria Română avea obligația să asigure locații pentru amplasarea echipamentelor, ceea ce nu ar fi făcut. Novomatic susține că Loteria Română a găsit locații pentru jumătate din terminalele de video-loterie.

Citește și: DNA ridică documente de la Ministerul Finanțelor, într-un dosar privind Loteria Română

Astfel, în baza contractului semnat între cele două companii, în 2013, Novo VL Tech Solutions se angaja să îi dea Loteriei Române 75 de milioane de euro pentru amplasarea respectivelor echipamente. Veniturile obținute urmau să fie împărțite între companii pe baze egale.

”Contractul prevede și acordarea Companiei Nationale Loteria Română, o singură dată, a unui venit minim garantat, în sumă de 75 milioane EURO, dacă anumite condiții sunt îndeplinite. Una dintre condiții este aceea ca cel puțin 10.000 de terminale de video-loterie să fie instalate și operaționale. Din păcate, până la această dată, C.N. Loteria Română a putut pune la dispoziție locații pentru amplasarea numai a aproximativ jumătate din numărul agreat de terminale de video-loterie”, se arată în comunicatul firmei grupului austriac.

Compania grupului Novomatic arată, de asemenea, că a acționat “întotdeauna cu respectarea deplină a tuturor oligațiilor contractuale asumate”.

“Contractul de asociere a fost inspectat și analizat de mai multe autorități ale statului și până în acest moment S.C. Novo VLTech Solutions S.R.L. nu are vreo informație referitoare la o eventuală plângere formulată împotriva acestui contract de către vreo autoritate. S.C. Novo VLTech Solutions S.R.L. iși exprimă, de asemenea, convingerea că orice inspectare ulterioară va confirma deplina respectare a dispozițiilor contractuale asumate”, susţine firma.

Ancheta DNA

Săptămâna trecută, procurorii DNA au ridicat mai multe documente de la Ministerul Finanțelor, într-un dosar privind Loteria Română. Documentele au legătură cu un raport al Corpului de Control al Ministerului de Finanțe, pe care autoritățile au refuzat să îl trimită, conform unor surse judiciare

Astfel, ridicările de documente ar avea legătură cu contractul încheiat cu firma austriacă Novomatic care prevedea livrarea a 10.000 de terminale de videoloterie. Contractul, semnat pe o perioadă de 15 ani garanta companiei de stat un venit de minumum 75 milioane de euro.

Livrarea echipamentelor de videoloterie a fost asigurată anterior de firmele Intralot şi Intracom din Grecia, în baza unui contract de 100 millioane de dolari care se încheia în 2013. Contractul dintre Loterie şi cele două firme greceşti a făcut obiectul unei investigaţii a Consiliului Concurenţei.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă