16.1 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialO campanie din Olanda preia Carpatica Asigurări

O campanie din Olanda preia Carpatica Asigurări

International Insurance Consortium (IIC), o companie cu sediul în Olanda, axată pe companiile de asigurări din Europa de Est și de Sud-Est, a anunțat joi că a semnat un acord cu proprietarii Carpatica Asigurări pentru achiziția integrală a pachetului de acțiuni la acest asigurator aflat în procedură de rezoluție pentru evitarea falimentului, transmite HotNews.

IIC spune că vrea să capitalizeze în mod adecvat societatea, după ce va primi aprobările necesare de la autoritatea de supraveghere financiară și că, în funcție de aceste avize, ar vrea să încheie tranzacția până în vară acestui an. 
  
ASF: ‘Nu cunoaștem detaliile tranzacției. Așteptăm dosarul pentru avizare și, în funcție de cum sunt îndeplinite condițiile Solvency ÎI -experiență relevanță în domeniul asigurărilor, planul de operare pe următorii 3 ani, transferul pentru acoperirea cerinței de capital minim (MCR) și dovada/garanțiile privind îndeplinirea cerinței de capital de solvabilitate (SCR), așa cum reies pe bază evaluării BSR din 2015 și a rezultatelor financiare finale pe anul 2015, evaluate de compania de audit Deloitte, ne vom pronunta’. 

Mirsanu.ro: Grupul de investitori olandezi de la International Insurance Consortium a semnat ieri la Sibiu contractul de achiziție al Carpatica Asig. Valoarea totală a tranzacției ar putea depăși 100 milioane de euro. Printre avocații implicați, austriecii de la Wolf Theiss de partea cumpărătorului, iar familia Carabulea a lucrat cu Voicu Filipescu. 
 ‘Grupul de investitori privați olandezi, reprezentat de Jacob Vesterlaken și care acționează prin consorțiul International Insurance Consortium, a semnat ieri la Sibiu contractul de achiziție pentru 100% din acțiunile Carpatica Asig, afacere deținută de către familia Carabulea, au declarat pentru jurnalul de tranzacții MIRSANU.RO surse din piață. Sursele citate afirmă că valoarea tranzacției se situează sub 100 milioane Euro și include pe lângă o majorare de capital de aproximativ 75 mil. Euro și plată unui preț către vânzători, estimat în jurul valorii de 10-12 mil. Euro. Valoarea tranzacției este de așteptat să depășească 100 mil.euro în condițiile în care majorarea de capital va depăși nivelul stabilit în prezent. Cumpărătorul este un grup de investitori olandezi, care investesc în industria de asigurări din regiune și care fac parte din board-ul mai multor companii’.  
  
“Carpatica a fost în atenția media în ultimele luni din cauza problemelor de capital. Aș vrea să subliniez că IIC intenționează să capitalizeze în mod adecvat societatea după ce va primi toate aprobările necesare”, a declarat Jacob Westerlaken, managing director of IIC, (vezi aici profilul acestuia pe LinkedIn) într-un comunicat de presă remis HotNews.ro. 

 

Cele mai citite

Cu cât va crește salariul minim

Salariul minim brut va crește la 3700 de lei, anunță un articol publicat pe site-ul Termene.ro. Decizia privind creșterea salariului minim în România este reglementată...

Cresc salariile la unii bugetari. Alți bugetari amenință că fac grevă

Unele categorii de bugetari vor beneficia de salarii majorate, conform unei viitoare Ordonanțe de Urgență. Guvernul Ciolacu are, printre documentele de pe ordinea de zi...

Șapte decese în focarele de infecție din locuințele sociale

Șapte persoane fără adăpost au murit în ultimii ani din cauza condițiilor inumane din containerele administrate de Primăria Râmnicu Sărat din județul Buzău,...
Ultima oră
Pe aceeași temă