10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialO parte din datoriile Hexi Pharma, către un offshore din Cipru

O parte din datoriile Hexi Pharma, către un offshore din Cipru

Producătorul de biocide Hexi Pharma, implicat în scandalul dezinfectanților diluați, are datorii de aproximativ 20 milioane de euro, din care o parte sunt către un offshore din Cipru, controlat tot de patronul Hexi, Dan Condrea, conform jurnaliștilor de la Rise Project

Firma Hexi Pharma are facturi de milioane de euro neachitate către Hatom Limited Limassol, un offshore din Cipru.  Datoriile reprezintă valoarea materiilor prime pentru substanţele dezinfectante, materii prime aduse în România prin acest offshore. 

Citește și: Sistemul sanitar, blocat de SCANDALUL Hexi Pharma. În mai multe spitale nu se mai fac operaţii. Ce măsuri ia Ministerul Sănătăţii

Judecătorii vor discuta cererea de insolvență în 17 mai. Compania are o cotă de piață de peste 40% și a încheiat contracte cu spitale din aproape toată țara.

Citește și: Traian Băsescu rupe TĂCEREA în cazul Hexi Pharma. Informaţii despre dezinfectanţii diluaţi, încă din 2012

Testele făcute după izbucnirea scandalului dezinfectanților au arătat că substanțele active din produsele Hexi Pharma erau diluate chiar și de 2.500 de ori. Toate probele analizate au fost neconforme. Ministerul va începe acum teste pe biocidele cumpărate de la alți producători.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă