11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialOficial american: Comisia Europeană cunoștea, din 2011, neregulile autoturismelor Volkswagen

Oficial american: Comisia Europeană cunoștea, din 2011, neregulile autoturismelor Volkswagen

Directorul Autorităţii californiene pentru mediu (CARB), Mary Nichols, a precizat, vineri, că reprezentanții UE cunosc, din 2011, problema manipulării emisiilor poluante ale grupului auto german Volkswagen, informează Mediafax.

Comisia Europeană ştia din anul 2011 că existau suspiciuni privind valorile emisiilor poluante ale motoarelor grupului auto Volkswagen manipula emisiile poluante, dar a ascuns situaţia. Comisarul UE pentru Industrie de la acea vreme, italianul Antonio Tajani, a fost printre primii oficiali europeni informaţi despre situaţie, precizează Nichols.

Citește și: Scandal Volkswagen: O cincime dintre motoarele cu probleme, produse în Ungaria

Mai mult, situaţia a fost dezvăluită de oficiali UE unei organizaţii ecologice, care a alertat SUA, a dezvăluit Nichols, într-un interviu acordat revistei germane WirtschaftsWoche.

“Frustraţi că la nivelul Comisiei Europene nu s-a luat nicio măsură, oficiali europeni au semnalat problemele organizaţiei ecologice Consiliul Internaţional pentru Transport Curat (International Council on Clean Transportation – ICCT), care a alertat autorităţile americane”, precizează Mary Nichols.

Citește și: Scandalul Volkswagen a diminuat vânzările mărcii în România. Cât a vândut în septembrie

Scandalul Volkswagen a izbucnit după ce s-a descoperit faptul că grupul auto german a păcălit sistemele de stabilire a emisiilor de noxe, cu ajutorul unui soft instalat pe circa 11 milioane de mașini (în SUA și Europa).

Cele mai citite

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...

Iohannis spune că nu s-a gândit la reintroducerea serviciului militar obligatoriu și nici n-o va cere

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu și-a pus problema de reintroducere a serviciului militar obligatoriu în România și a precizat că nici nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă