14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialPeste 1000 de angajați ai companiei Nokia vor fi concediați. Care este...

Peste 1000 de angajați ai companiei Nokia vor fi concediați. Care este motivul

Peste 1000 de angajați ai companiei Nokia vor fi concediați, în Finlanda, ca parte a programului de reducere a costurilor, în urma achiziţionării Alcatel-Lucent, informează Reuters, citat de Agerpres.

În ultimul deceniu, cea mai mare companie finlandeză a redus pe piaţa internă sute de locuri de muncă, din cauză că brandul a ratat trecerea la telefoanele mobile inteligente. Cel mai recent program de reducere a costurilor a fost lansat de Nokia în aprilie. În urmă preluării Alcatel compania finlandeză se aşteaptă la economii de 900 milioane de euro (un miliard de dolari) până în 2018. Programul prevede reducerea locurilor de muncă în 30 de state dar Nokia nu a dat informaţii detaliate privind amploarea concedierilor. 

În prezent, Nokia are aproximativ 104.000 de angajaţi în întreaga lume, din care 6.850 în Finlanda, 4.800 în Germania şi 4.200 în Franţa. 

Compania finlandeză a înregistrat pierderi nete de 513 milioane de euro (584 milioane de dolari) în primul trimestru din 2016, din cauza cererii mai scăzute pentru reţelele mobile. În primul raport financiar al companiei după preluarea rivalului Alcatel – Lucent (cu suma de 15,6 miliarde de euro), Nokia a anunţat că pierderile vin după ce, în primele trei luni din 2015, a înregistrat un profit de 177 milioane de euro. 

Vânzările nete ale entităţii combinate s-au situat la 5,5 miliarde de euro în perioada ianuarie – martie 2016, faţă de 2,9 miliarde de euro în perioada similară din 2015.

Cele mai citite

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...
Ultima oră
Pe aceeași temă