17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPiaţa de leasing operaţional ar putea creşte cu 15% în acest an

Piaţa de leasing operaţional ar putea creşte cu 15% în acest an

Piaţa de leasing operaţional ar putea creşte cu 15% în acest an, după ce în primele nouă luni a ajuns la 47.000 de unităţi, cu 13% mai mult față de perioda similară din 2013.

Potrivit Mediafax, obiectivul iniţial pentru sfârşitul anului, de 45.000 de unităţi (creştere anuală de 5%), a fost atins în primul semestru, astfel că estimările au fost ridicate la 47.000 de unităţi, rezultat obţinut la finalul lunii septembrie, potrivit datelor Asociaţiei Societăţilor de Leasing Operaţional (ASLO). Astfel, reprezentanţii organizaţiei au ridicat targetul pentru 2014 la 50.000 de autovehicule, cu 15% peste nivelul anului trecut.

Creşterea consemnată în primele trei trimestre s-a datorat scăderii costurilor de utilizare a flotelor auto de către utilizatorii finali şi atragerii de noi clienți.

"Deși nu se întrevăd noi soluții pentru păstrarea trendului de continuare a scăderii ratelor lunare, nivelul actual ne dă încredere că piața va continua să crească până spre 50.000 de autovehicule la finalul anului, reprezentând un plus de 15 % față de 2013 și totodată revenirea la o creștere cu două cifre", a declarat într-un comunicat Daniel Ivan, preşedinte ASLO.

În primele nouă luni au fost înmatriculate circa 9.000 de autovehicule noi de către companiile de leasing operațional, cu aproximativ 1.000 de unități mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut, având o cotă de peste 15% din totalul înmatriculărilor de autoturisme şi autovehicule comerciale uşoare noi.

"Această evoluție se datorează creșterii interesului pentru avantajele serviciilor de leasing operațional, interes suprapus peste o evoluție economică pozitivă, ceea ce a determinat o revitalizare a pieței auto", se mai spune în comunicat.

Potrivit datelor centralizate de ASLO, LeasePlan România, ALD Automotive, Porsche Mobility, Arval Service Lease România şi Fleet Management Services ocupă primele cinci locuri.

La nivelul membrilor asociației, care reprezintă 90% din total piață, domină în continuare serviciile complete de leasing operațional (finanțare și management de flote) cu o cotă de 70%, urmate de management de flote (22%), restul reprezentând leasing operațional fără servicii de administrare.

Dintre serviciile asociate administrării de flote, cele mai solicitate sunt serviciile de întreținere și reparații, asigurările (RCA și CASCO), asistența rutieră și mașină de înlocuire în cazul imobilizării autovehiculului contractat, mai scrie Mediafax.

Înfiinţată la finele anului 2010, ASLO a devenit funcţională în martie 2011, având în prezent ca membri companiile ALD Automotive, Alexandros Long Term Rental, Arval Service Lease România, BT Operational Leasing, DiRENT Group, Fleet Management Services, Hertz Lease, LeasePlan România, Porsche Mobility, Premium Leasing, RCI Finanţare România şi Unicredit Leasing Fleet Management.

Totodată, asociaţia are ca membri asociaţi firmele Aon Romania Broker de Asigurare Reasigurare, Autonom Rent a Car, Aviroms Rent A Car, Boca Autotrade, EurotaxGlass's România, Marsh Broker de Asigurare-Reasigurare şi SGS România.

Cele mai citite

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...
Ultima oră
Pe aceeași temă