16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialPlatformă online unde persoanele fizice pot sesiza încălcarea legii concurenței

Platformă online unde persoanele fizice pot sesiza încălcarea legii concurenței

Consiliul Concurenţei (CC) va lansa anul viitor o platformă online unde persoanele fizice pot sesiza încălcarea legii concurenței, a anunțat preşedintele instituţiei, Bogdan Chiriţoiu.

"Vrem să introducem în Legea Concurenţei prevederi legate de facilitarea accesului la informații oferite de persoanele fizice, de asemenea separat, fără să avem nevoie de modificări legislative, să lansăm deja anul viitor o platformă online prin care în mod confidențial ne pot fi furnizate informații de la persoanele fizice", a afirmat Chirițoiu, potrivit Mediafax.

El a menționat că anul viitor Consiliul Concurenței se va concentra pe modificări la Legea Concurenței împreună cu Banca Mondială.

"În prima parte a anului viitor vom veni cu un proiect de modificare al legii, nu mă aștept la modificări foarte mari pentru că pentru că acum 3 ani am reușit să aducem la zi legislația. Vrem să ne perfecționăm mecanismele care să ne permită să soluționăm mai repede cazurile în instanță și să reducem numărul de procese, vrem să facem mai funcțională procedura prin care fimele să recunoască încălcările de lege și în schimb să primească sancțiuni mai reduse. Ne va ajuta să soluționăm mai repede cazurile și să avem mai puține procese", a explicat Chirițoiu.

Reprezentantul Consiliului Concurenței a precizat că prin modificările aduse legislației în domeniu se dorește, pe lângă încurajarea în continuare a firmelor, care primesc imunitate pentru sesizări și oferirea de dovezi de încălcare a legii, şi a persoanelor fizice să facă acest lucru.

În urmă cui circa două săptămâni Chiriţoiu a anunţat că instituţia pe care o conduce vrea să încurajeze persoanele fizice să denunţe companiile care încalcă legea concurenţei, cu dovezi pentru începerea unei investigaţii, recompensate financiar, după modelul aplicat de Ungaria, un proiect de act normativ pe această temă urmând să fie lansat anul viitor.

Cele mai citite

Premierul Poloniei Donald Tusk are pneumonie. Cum îi va fi afectată agenda politică

Premierul polonez Donald Tusk îşi va restrânge apariţiile publice în următoarele zile după ce a fost diagnosticat cu pneumonie, a anunţat joi biroul său...

Nicuşor Dan şi Dreapta Unită au depus candidaturile la Bucureşti

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a depus joi candidatura pentru un nou mandat, iar alături de el s-au aflat liderii Alianţei Dreapta Unită, care au...

NATO a exersat trimiterea rapidă a trupelor în România

Conducerea NATO a verificat capacitatea de a-și trimite rapid trupele în România, prin Slovenia și Ungaria, în cadrul unui exercițiu care s-a numit Eagle...
Ultima oră
Pe aceeași temă