13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialPonta: Nu va crește prețul gazelor nici pentru populație, nici pentru CET-uri

Ponta: Nu va crește prețul gazelor nici pentru populație, nici pentru CET-uri

Premierul Victor Ponta a declarat în deschiderea ședinței de Guvern de miercuri că prețul gazelor nu va crește nici pentru populație, nici pentru CET-uli, în acest sens existând și un acord cu Comisia Europeană.

Autoritățilre au dat mesaje contradictorii luni dimineața cu privire la scumpirea gazelor începând de anul viitor. Dacă inițial se vorbea despre o scumpire cu până la 35% a gazelor pentru cei care au instalate centrale de apartament, vicepreședintele ANRE, Emil Calotă, a venit cu lămuriri.

ANRE şi unele companii private au cerut Departamentului pentru Energie să amâne cu cel puţin un an liberalizarea preţurilor pentru centralele de cogenerare care produc energie termică pentru populaţie şi ca acestea să fie considera.te, în ceea ce priveşte tarifele, consumatori casnici.

De asemenea, mai multe companii private au solicitat amânarea liberalizării preţurilor pentru consumatorii industriali, categorie din care fac parte şi CET-urile. Nici procentul cu care ar fi urmat să fie majorate prețurile la gaze naturale pentru consumatorii non-casnici nu era cert. Acesta ar urma să fie stabilit în perioada următoare.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă