11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialPonta s-a întâlnit, la Houston, cu reprezentanţii companiilor ExxonMobil şi Halliburton

Ponta s-a întâlnit, la Houston, cu reprezentanţii companiilor ExxonMobil şi Halliburton

Premierul Victor Ponta, aflat în SUA pentru Adunarea Generală a ONU, s-a întâlnit, la Houston, cu vicepreşedintele companiei ExxonMobil, Mark W. Albers, şi preşedintele companiei Halliburton, Jeff Miller, informează Guvernul, citat de Mediafax.

În discuţia cu reprezentantul companiei de operaţiuni petroliere Exxon, Ponta a arătat interesul Guvernului de a stimula investiţiile în sectorul petrol şi gaze naturale, inclusiv în perimetrele din Marea Neagră, arătând că aceste resurse vor avea o contribuţie esenţială la securitatea energetică a României.

"Primul-ministru a discutat cu reprezentanţii conducerii ExxonMobil despre evoluţia operaţiunilor din perimetrul Neptun, a reasigurat că România va continua să sprijine investiţiile ce se efectuează în zona românească a Mării Negre şi a încurajat accelerarea programului de foraje. De asemenea, a apreciat cooperarea dintre consorţiul ExxonMobil şi Petrom cu compania naţională de transport al gazelor naturale, Transgaz", se arată în comunicatul Executivului.

Premierul a vizitat centrul tehnologic al ExxonMobil, situat în Houston, şi s-a întâlnit cu specialişti români care lucrează în acest spaţiu.

Guvernul mai informează că, în discuţia cu preşedintele Halliburton, furnizor de produse şi servicii pentru industria energetică, Ponta a exprimat aprecierea pentru interesul companiei americane, prezentă pe platforma industrială de la Ploieşti, de a dezvolta investiţiile în Romania, având în vedere că sectorul românesc de petrol şi gaz este extrem de dinamic.

"A prezentat deschiderile importante pentru noi investiţii în proiecte petroliere şi de gaz din câmpuri mature, în operaţiuni off shore în Marea Neagră. De asemenea, a încurajat conducerea companiei să considere România ca punct de operare regional pentru Halliburton, pentru zona de Sud-Est Europa şi vecinătatea Estică. Primul-ministru a subliniat expertiza pe domeniul operaţiunilor şi serviciilor petroliere existentă în Romania şi a solicitat implicarea firmelor autohtone ca subcontractori în activităţile derulate în România sau regional", se mai arată în comunicat.

Cele mai citite

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...

Revolut: Sistemele antifraudă ale băncii digitale au prevenit pierderi evaluate la 475 milioane de lire sterline

Revolut, fintech-ul global cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane de clienți în România, prezintă primul...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă