13.9 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialPoșta română vrea să fie broker de asigurări

Poșta română vrea să fie broker de asigurări

„Poşta Broker de Asigurare” va solicita Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) obţinerea autorizaţiei de desfăşurare a activităţii de intermediere pe piaţa asigurărilor, după ce, miercuri, a fost adoptat bugetul de venituri şi cheltuieli al societăţii. 

Purtătorul de cuvânt al Poştei Române, Dan Dumitrescu, a declarat, citat de Mediafax, că prin adoptarea şi publicarea în Monitorul Oficial a bugetului de venituri şi cheltuieli al societăţii Poşta Broker de Asigurare, a fost îndeplinită ultima cerinţă solicitată în documentaţia de obţinere a autorizaţiei de funcţionare de la ASF. Poşta Broker de Asigurare este controlat integral de Compania Naţională Poşta Română.

Conform bugetului, veniturile totale ale brokerului au fost estimate pentru acest an la 618.900 lei, iar cheltuielile totale vor atinge 617.100 lei. De asemenea, cheltuielile cu salariile pentru cei 3 salariaţi ai Poşta Broker de Asigurare au fost previzionate la 160.100 de lei.

La finele anului 2013, directorul general al Poştei Române, Ion Smeeianu, a anunţat că intrarea companiei pe piaţa brokerajului în asigurări va avea loc în primele luni ale acestui an. Poşta Româna a anunţat încă din iunie 2011 că va înfiinţa o bancă şi un broker de asigurări, scopul fiind utilizarea mai bună a reţelei de unităţi poştale şi suplimentarea veniturilor operatorului, pe fondul contractării pieţei de profil.

Anul trecut, potrivit datelor ASF, brokerii au intermediat 46,84% din primele subscrise în 2013, în creştere cu 3,2% puncte procentuale față de anul 2012. Valoarea primelor intermediate de brokeri pe cele două categorii de asigurări a fost de 3,88 miliarde de lei, în urcare cu 7,77% față de anul 2012.

De asemenea, veniturile din activitatea de brokeraj s-au majorat cu 6,52% faţă de anul 2012, la 773,03 milioane de lei. Pe piaţa brokerajului în asigurări sunt autorizate peste 500 de societăţi. Anul trecut, piaţa asigurărilor generale şi de viaţă a crescut cu 0,4%, la 8,29 miliarde de lei.

Cu afaceri de 1,26 miliarde de lei în 2012, Poşta este cel mai mare operator local de profil şi are o reţea teritorială de 5.687 de unităţi şi 27.305 de angajaţi. Acţionarii companiei sunt Ministerul pentru Societatea Informaţională – 75% şi Fondul Proprietatea – 25%.

Cele mai citite

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Vama Veche: Marș de solidaritate în memoria celor doi studenți uciși de Vlad Pascu

Zeci de tineri participă joi după-amiază la un marş de solidaritate în memoria celor doi studenţi ucişi de Vlad Pascu în accidentul de la...

Raiffeisen Bank încheie primele luni ale anului cu 390 milioane de lei profit

Raiffeisen Bank a raportat în T1 2024 un profit de aproape 390 milioane lei ca urmare a majorării cheltuielilor operaționale, creșterii costurilor cu personalul,...
Ultima oră
Pe aceeași temă