12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialProcesul de intrare în insolvență a Complexului Energetic Hunedoara a fost suspendat...

Procesul de intrare în insolvență a Complexului Energetic Hunedoara a fost suspendat temporar

Procesul de intrare în insolvență a Complexului Energetic Hunedoara (CEH), deschis de 15 dintre creditorii companiei, la Tribunalul Hunedoara, a fost suspendat temporar, informează miercuri Agerpres.

Suspendarea este în vigoare până când Curtea de Apel Alba Iulia se va pronunța într-o cauză similară în care insolvența a fost cerută de către reprezentanții CEH.

Dosarul, care a avut miercuri termen de judecată la Tribunalul Hunedoara, a fost disjuns din unul în care CEH și mai mulți creditori ai companiei solicitau deschiderea procedurii de insolvență.

“Procesul a fost suspendat până la soluționarea apelului depus de Complexul Energetic Hunedoara la Curtea de Apel Alba Iulia”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glăman.


Citește și: Insolvența Complexului Energetic Hunedoara este, din nou, luni, pe masa magistraților timișoreni

Prima solicitare de declarare a insolvenţei CEH a fost depusă la Tribunalul Hunedoara de către două firme private. Una dintre acestea are de primit de la CEH suma de 3,13 milioane lei, în timp ce a doua firmă are de recuperat 309.540 lei, conform datelor înscrise în tabelul preliminar al creanţelor CEH la data de 23 august 2016.


Pe 7 februarie, Tribunalul Hunedoara a respins cererea de intrare în insolvență înaintată instanței de administrația CEH și mai mulți creditori. Tot atunci, instanța a dispus ca solicitările creditorilor să fie judecate separat, în dosarul care a avut ca termen data de 8 martie.

Cu datorii care depășesc 1,28 miliarde de lei, conducerea CEH a solicitat intrarea companiei în insolvență apreciind, în mai multe rânduri, că această procedură este singura soluție pentru evitarea falimentului societății.

În cadrul CEH lucrează peste 5.300 de angajați, la termocentralele Mintia și Paroșeni, dar și la minele de huilă Lonea, Livezeni, Lupeni și Vulcan.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...
Ultima oră
Pe aceeași temă