10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialPropunerile ministrului energiei la Hidroelectrica: Un fost operator de producție grafică la...

Propunerile ministrului energiei la Hidroelectrica: Un fost operator de producție grafică la TV, o fostă prezentatoare TV și Andreea Lambru, cunoscută din presa de scandal

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a transmis vineri către Hidroelectrica o lista cu șase propuneri pentru funcțiile de membri provizorii în Consiliul de Supraveghere al companiei. Potrivit Hotnews, printre acestea se enumeră un fost operator de producție grafică la TV, o fostă prezentatoare TV și Andreea Lambru, cunoscută din presa de scandal.

Documentul cu propunerile a fost publicat pe site-ul Hidroelectrica, dar linkul a fost șters.

Iată care sunt propunerile pentru conducerea Hidroelectrica:

Ioana-Andreea Lambru (32 ani), absolventă a Universității Româno-Americană, Relații Internaționale Financiar Bancare. În ianuarie, premierul Sorin Grindeanu a numit-o secretar general adjunct al Guvernului, post pe care l-a mai deținut în perioada noiembrie 2012-iulie 2014. În perioada 2009-2011 a fost șefa de cabinet a lui Radu Stroe, care ocupa pe atunci funcția de secretar general al PNL. În mai 2011, Lambru a fost desemnată secretar general adjunct al PNL. Acum este membru ALDE. În noiembrie 2012, a fost numită secretar general adjunct, post din care a fost eliberată din funcție în iulie 2014, prin decizie a premierului Victor Ponta. În noiembrie 2012 a fost implicată într-un scandal sexual cu un membru PNL. Vezi aici detalii.  
  
 Horia Marian Gambuteanu (35 ani), absolvent al Facultății de Transporturi. În prezent este consilier la Secretariatul General al Guvernului. Din septembrie 2014 până în februarie 2017 a fost consilier în cadrul Ministerului Dezvoltării. Timp de două săptămâni, în 2015, a fost directorul de cabinet al ministrului Sevil Shhaideh. Pentru perioada martie 2010- septembrie 2014 și-a trecut în CV că a avut "activități pe cont propriu", la "diferite firme, instituții și persoane fizice". Din 2004 până în 2010 a lucrat ca operator producție grafica sau ca regizor la Prima TV, Canal D și Best Video Broadcast SRL.  
  
 Andreea Negru- Ciobanu (36 ani), absolventă a Facultății de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori (ASE). Are un doctorat în finanțe cu teza "Managementul portofoliului de active financiare în contextul globalizării piețelor de capital". În prezent este purtător de cuvânt al ministrului Dezvoltării, Sevil Shhaideh. În perioada august 2013- februarie 2017 a lucrat în PR& Comunicare la Transelectrica. Până în 2013 a fost jurnalist. În perioada 2004-2006 a fost jurnalist la Bursa, după care, până în 2010, a ajuns editor-prezentator la Money Channel, în cadrul trustului Realitatea Media. Între 2010 și 2012 a fost redactor șef la Money Channel, iar între 2012 și martie 2013 a fost director editorial la Money TV. 
  
 Gheorghe Gabriel Gheorghe (46 ani), absolvent al Facultății de Drept "Lucian Blaga" din Sibiu. A făcut pregătire și la Colegiul Național de Apărare în 2013. În prezent, este vicepreședinte al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc. În perioada octombrie 2013- februarie 2016, a fost membru în Consiliul de Administrație al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii. În perioada ianuarie 2013-aprilie 2013 a fost șeful Direcției Antifraudă-Anticorupție din Ministerul Economiei. Dn octombrie 2012 până în martie 2013, a fost președintele Consiliului de Supraveghere al Transelectrica. În perioada iulie 2012- ianuarie 2013 a fost șef al Corpului de Control în Ministerul Economiei, instituția fiind condusă atunci de Daniel Chițoiu (ALDE). Până atunci a fost comisar la Garda Financiară Sibiu. 
  
Dorin Liviu Nistoran (49 ani), absolvent al Universității Politehnica București, Electrotehnică. În prezent este director general al Televoice Group SRL. În perioada 2008-2009, a fost președintele Autorității Naționale pentru Comunicații. În perioada 2004-2008, a fost deputat PD. În perioada 2001-2004, a fost director general al SC Televoice Group, iar în perioada 2001-2003, consilier general Municipiul București. Între 2000 și 2003 a fost country manager Avenir Telecom SA. 

 Dan Laurențiu Tudor (51 ani), absolvent al Facultății de Construcții. În prezent este Director General Adjunct în cadrul ELCEN București și se ocupă cu organizarea și coordonarea direcției tehnice și a departamentului IT. În perioada 2013-2015 a lucrat, ca șef biou și ca inspector șef regional, la Inspectoratul de Stat în Construcții. În perioada iunie 2012- ianuarie 2013, a fost consilier în Ministerul Economiei, în perioada lui Daniel Chițoiu. Până atunci a lucrat la diverse firme din construcții.  
  
 Toate aceste propuneri vor fi votate în ședința Adunării Generale a Acționarilor din 19 aprilie 2017. Fondul Proprietatea, în calitate de acționar minoritar, a propus numirea membrilor unui nou Consiliu de Supraveghere, conform legii 111/2016, pentru un mandat de patru ani. Această propunere nu este agreată de Ministerul Energiei, acționarul majoritar, care dorește un consiliu de supraveghere provizoriu, pe o perioadă de patru luni. 

Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă