16.8 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialReacția Transgaz cu privire la procesul de investigare inițiat de Comisia Europeană:...

Reacția Transgaz cu privire la procesul de investigare inițiat de Comisia Europeană: Nu afectează capacitatea societății de a efectua la timp și în condiții de siguranță a tuturor operațiunilor

Procesul de investigare inițiat de Comisia Europeană la Societatea Națională de Transport Gaze Naturale, referitor la împiedicarea exportului de gaze naturale din România către alte state membre ale UE nu afectează capacitatea societății de a efectua la timp și în condiții de siguranță a tuturor operațiunilor din domeniul său de competență, informează, vineri, Transgaz.

„În considerarea bunelor practici de guvernanță corporativă, SNTGN Transgaz SA, dorește să informeze pe toți cei interesați asupra faptului că, în continuare, compania va întreprinde cu celeritate toate diligențele necesare pentru clarificări și pentru mobilizarea eficace a resurselor și asigurarea datelor, informațiilor, și documentelor de care Comisia Europeană va avea nevoie în procesul de investigații suplimentare inițiat. Demersul Comisiei Europene nu afectează capacitatea SNTGN Transgaz de a-și îndeplini în continuare misiunea, compania fiind un actor responsabil în efectuarea la timp și în condiții de siguranță a tuturor operațiunilor din domeniul său de competență. SNTGN Transgaz acordă atenție și importanță în egală măsură planurilor de dezvoltare a rețelei naționale de transport al gazelor naturale pe teritoriul României, cât și implementării măsurilor adecvate pentru integrarea acesteia cu piața europeană a gazelor naturale, inclusiv — fără a se reduce la — dezvoltarea interconectărilor cu state membre ale UE", precizează Transgaz, într-un comunicat.


Citește și: Guvernul Cioloș a depășit deficitul bugetar de 3%. Cum de nu se supără Comisia Europeană? | OPINIE

Din datele publicate de Eurostat pe 14 aprilie 2017, care arată fără dubiu că deficitul bugetar „semi-finalizat“ pentru anul 2016 a atins nivelul de 23,128 miliarde lei, reiese fără putință de tăgadă că s-a depășit deficitul bugetar impus României de orga­nismele financiare europene, de 3% din PIB. Cifra este de natură să trimită ţara în deficit excesiv în toamna acestui an pentru rezultate economice de anul trecut, din mandatul tehnocraților conduși de mesianicul domn Dacian Cioloș.


Potrivit sursei citate, în măsura în care va fi relevant, vor informa de îndată „în mod transparent și cu respectarea prevederilor legale", în legătură cu acele aspecte care pot să fie de interes deopotrivă pentru publicul larg, ca și pentru cei care participă la ori sunt în mod direct interesați de performanța companiei.

În 1 iunie, Comisia Europeana a deschis o procedură oficiala de investigare, pentru a evalua dacă operatorul român al sistemului de transport de gaze naturale, Transgaz, a împiedicat exportul de gaze naturale din România către alte state membre ale UE. Comisia va investiga dacă Transgaz a abuzat de poziția sa dominanta pe piață, încălcând astfel normele UE.

 „Încălcarea presupusă și care urmează a fi obiectul unor investigații suplimentare, se referă la restricționarea fluxului liber al gazelor naturale dinspre România către Statele Membre învecinate, inclusiv prin utilizarea strategică a: tarifelor de transport în punctele de interconectare, investițiilor insuficiente sau întârzierii proiectelor de infrastructură relevante, argumentelor tehnice nefondate ca pretext pentru a împiedica/justifica întârzierile în exporturi. Presupusele practici ar putea reprezenta o încălcare a Articolului 102 din Tratatul Privind Funcționarea Uniunii Europene", mai precizează Transgaz.


Citiți continuarea aici:  Comisia Europeană anchetează restricțiile la exporturile de gaze naturale din România

Comisia Europeană (CE) a deschis o investigație, pentru a verifica dacă operatorul român al sistemului de transport de gaze naturale, Transgaz, a împiedicat exportul de gaze naturale din România către alte state membre ale Uniunii Europene.


 

Cele mai citite

Exclusiv: Analistul Adrian Negrescu, despre legea evaziunii fiscale: ,,Statul reușește să obțină doar 1-2% din prejudiciile din dosarele penale”

Legea evaziunii fiscale, cunoscută ca legea Ciucă-Ciolacu, împarte românii în tabere și anume cei care văd această măsură ca fiind una utilă în lipsă...

Blocul Naţional Sindical şi cele 29 de federaţii afiliate protestează luni pentru o reformă fiscală urgentă

Blocul Naţional Sindical şi cele 29 de federaţii afiliate cer o reformă fiscală urgentă. BNS anunţă că luni, 13 mai 2024, va organiza un...

Starea actorului Florin Piersic se ameliorează

Starea actorului Florin Piersic se ameliorează dar pacientul rămâne internat în spital, au anunțat, duminică, 12 mai 2024, atât conducerea spitalului cât și ministrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă