8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialGALERIE: RECORD de viteză pentru CFR Călători! Mai puțin de două ore...

GALERIE: RECORD de viteză pentru CFR Călători! Mai puțin de două ore între Brașov și București

Un tren de probă al CFFR Călători a reușit să parcurgă distanța dintre Brașov și București în mai puțin de două ore. Timpul obținut a fost de exact o oră și 58 de minute, în condițiile în care a circulat fără oprire între cele două stații iar viteza maxima atinsă a fost de 140 de kilometri pe oră, anunță forumul Construim România.

Potrivit sursei citate, în urma probei de miercuri (21 ianuarie 2015), rezultatul obținut este un record absolut pe această distanță. Mai mult, pe viitor CFR Călători are în vedere ridicarea vitezei între București și Câmpina la 160 de kilometri pe oră, cel mai probabil încă din acest an.

În cadrul probei, trenul a înregistrat la dus un timp de două ore și 13 minute, cu patru opriri:

  • Ploiești – un minut
  • Câmpina – șase minute
  • Sinaia – un minut
  • Predeal – un minut

În schimb, la întoarcere, garnitura a înregistrat untimp de o oră și 58 de minute, în condițiile în care timpul programat era de două ore și 10 minute.

În prezent, cel mai rapid parcurs comercial pe această reație este de două ore și 32 de minute iar cele mai multe trenuri ajung de la București la Brașov în peste două ore și 45 de minute.

Formului Construl România mai arată că testul efectuat de CFR Călători vine după ce în ultimile luni s-au efectuat lucrări de intreținere și reparații care au eliminat restricțiile de viteză de pe tronsonul București – Câmpina.

Cele mai citite

Taylor Swift, atac la adresa lui Kim Kardashian? “thanK you aIMee”

Swift, în vârstă de 34 de ani, și-a surprins fanii în primele ore ale zilei de 19 aprilie, după ce a lansat un album...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

VIDEO. Cătălin Cîrstoiu: “Îmi pare rău că nu l-am ascultat pe Traian Băsescu”

Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD - PNL la Primăria Capitalei, a vorbit, înt-o conferință de presă, despre expunerea publică ce i-a adus "mult rău"...
Ultima oră
Pe aceeași temă