23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialReducerea arieratelor: Companiile de stat vor transfera active către alte firme de...

Reducerea arieratelor: Companiile de stat vor transfera active către alte firme de stat

Autoritățile au decis ca restructurarea sau eşalonarea la plată a arieratelor companiilor de stat să poată fi realizată direct între acestea, prin transferul negociat și direct de active.

Operaţiunea a fost autorizată de Guvern prin ordonanţă care modifică OU 88/1997 privind privatizarea societăţilor, transmite Mediafax.

Alte condiţii care trebuie îndeplinite cumulativ pentru ca operaţiunea să poată fie efectuată sunt efectuarea unei analize tehnico-economice care să cuprindă justificări, măsuri şi/sau propuneri privind îmbunătăţirea cadrului economic şi/sau social la nivel local sau naţional, cu un raport redactat de proprietarul activelor la cererea potenţialului cumpărător, transferul să fie efectuat cu titlu oneros, preţul fiind determinat în baza unui raport al unui evaluator autorizat (în toate cazurile, preţul de transfer nu va fi mai mic decât valoarea recomandată de evaluator), transferul să fie efectuat cu respectarea normelor naţionale şi comunitare în materie de concurenţă şi ajutor de stat, precum şi să fie exprimat acordul expres al creditorilor, dacă activele transferate sunt grevate de sarcini.

Transferul activelor va fi aprobat de adunarea generală a acţionarilor sau consiliul de administraţie, mai scrie Mediafax.

Instituţiile publice nu vor avea dreptul să participe la cumpărarea de acţiuni, sub sancţiunea nulităţii contractelor de vânzare.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Anunțul zilei în Bundesliga! Xabi Alonso și-a decis viitorul: „Acesta este locul potrivit pentru mine”

Antrenorul spaniol Xabi Alonso a confirmat vineri, într-o conferință de presă, că va continua pe banca formației germane Bayer Leverkusen şi în sezonul viitor,...
Ultima oră
Pe aceeași temă