17.6 C
București
vineri, 31 mai 2024
AcasăSpecialRomânia, în topul creșterii vânzărilor cu amănuntul din UE

România, în topul creșterii vânzărilor cu amănuntul din UE

România a înregistrat în luna noiembrie a anului trecut a treia creştere a comerţului cu amănuntul din Uniunea Europeană (UE), de 8,2%, comparativ cu aceeaşi lună din 2013. Țara noastră a fost devansată de Luxemburg şi Estonia, potrivit datelor prezentate de Eurostat.

La nivelul UE, vânzările retail au urcat cu 2,8% în noiembrie faţă de aceeaşi perioadă din 2013, în timp ce, în zona euro, avansul consemnat a fost de 1,5%, scrie Mediafax.

Datele Eurostat arată că Luxemburg a înregistrat cea mai mare creştere a comerţului cu amănuntul, de 10,9%, fiind urmată de Estonia, cu un avans de 9%.

La polul opus s-au situat Finlanda, ale cărei vânzări de retail au scăzut cu 2,4% şi Austria, cu un declin de 2,3% al comerţului cu amănuntul. Celelalte state UE au consemnat creşteri ale acestui sector în perioada analizată, în Bulgaria avansul fiind de 2,3%, iar în Ungaria de 5,2%.

Prin comparaţie cu luna octombrie, România a înregistrat a treia mare creştere din UE în noiembrie 2014, de 2,1%, fiind devansată de Portugalia (3%) şi Polonia (2,3%). În schimb, scăderi ale comerţului cu amănuntul au fost consemnate în Finlanda (-2%), Austria (-0,5%) şi Belgia (-0,3%).

Cele mai citite

Importanța alegerii lavoarelor și a bateriilor de calitate pentru baia unui restaurant

Selectarea lavoarelor și a bateriilor potrivite pentru un restaurant este o decizie care are un...

Consiliile de Administrație ale TAROM și CNAB nu mai sunt funcționale. Se rupe coaliția în companiile de stat?

Consiliile de Administrație (CA) ale TAROM și Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB) nu mai sunt funcționale, în acest moment, au declarat, pentru “România liberă”,...

Israelul justifică acțiunea militară de la Rafah împotriva Hamas prin existența unor tuneluri sub frontiera egipteană

Israelul afirmă că există tuneluri sub frontiera egipteană cu Fâşia Gaza pentru a justifica ofensiva sa la Rafah împotriva Hamas, a acuzat miercuri "o...
Ultima oră
Pe aceeași temă