13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialRomânia, locul II în UE la scăderea preţurilor locuinţelor

România, locul II în UE la scăderea preţurilor locuinţelor

România se situează pe locul II în Uniunea Europeană (UE) din punct de vedere al scăderii prețurilor locuințelor în trimestrul III al anului trecut, arată datele publicate de Biroul European de Statistică, Eurostat.

În cazul României, scăderea preţurilor locuinţelor în trimestrul trei din 2014 vine după un declin de 1,3% înregistrat în perioada aprilie-iunie 2014, potrivit capital.ro, care citează Agerpres.

Țara noastră şi Malta se situează printre statele unde preţurile locuinţelor au înregistrat cele mai mari scăderi (minus 0,9)%, fiind devansate doar de Slovenia, unde preţurile au scăzut cu 1,1%.

În schimb, cele mai importante creşteri s-au înregistrat în Irlanda (15%), Estonia (13,2%), Letonia şi Marea Britanie (ambele cu 11,7%).

Preţurile locuinţelor au crescut în trimestrul trei din 2014 cu 0,6% în zona euro şi cu 1,1% în Uniunea Europeană, comparativ precedentele trei luni.

Cu o scădere de 2,3%, România se situează printre statele UE unde preţurile locuinţelor au înregistrat cele mai mari scăderi şi în ritm anual, trimestrul trei din 2014 comparativ cu perioada similară din 2013, fiind devansată doar de Slovenia (minus 5,4%) şi Italia (minus 3,8%). Aceasta în condiţiile în care preţurile locuinţelor au au urcat cu 0,5% în zona euro şi cu 2,3% în Uniunea Europeană. Cele mai importante creşteri s-au înregistrat în Irlanda (6,2%), Letonia (4,9%) şi Croaţia (4,7%).

Cele mai citite

Max Verstappen obține a 59-a victorie din cariera sa în Campionatului Mondial de Formula 1

Pilotul olandez Max Verstappen, reprezentând echipa Red Bull, a câștigat Marele Premiu al regiunii Emilia Romagna, desfășurat duminică la Imola, Italia. Aceasta reprezintă a...

ANCOM: Veniturile raportate de sectorul telecom din România au stagnat la 3,4 miliarde de euro, în 2023

Numărul utilizatorilor de Internet fix care au ales servicii prin fibră optică a ajuns la cinci milioane, la finele anului 2023, în creştere cu...

Alexander Zverev, campion la Foro Italico

Germanul Alexander Zverev a câştigat pentru a doua oară în carieră turneul ATP Masters 1.000 de la Roma, după ce l-a învins în finală...
Ultima oră
Pe aceeași temă