17.4 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialRomânia a construit un FERIBOT pentru Canada

România a construit un FERIBOT pentru Canada

Un nou feribot construit la Şantierul Naval din Galaţi a fost lansat la apă miercuri.

Nava va asigura transportul de pasageri şi maşini între Insula Bell şi Portugal Cove, de pe coasta de est a Canadei. O navă asemănătoare a fost realizată la unitatea din Galaţi în luna martie, informează Mediafax.

Feribotul lansat la apă miercuri, botezat “Legionnaire”, este a două navă din seria de tip ROPAX 8017 construită la Galaţi pentru Guvernul Provinciei Newfoundland şi Labrador. Nava este special proiectată pentru coasta de est a Canadei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Şantierului Naval Damen Galaţi, Corina Pîrvu, feribotul va asigura transportul persoanelor, atât localnici, cât şi turişti, precum şi al autovehiculelor, între Insula Bell şi Portugal Cove, de pe coasta de est a Canadei.

Noul feribot are o capacitate de transport dublă faţă de navele aflate în serviciu pe această rută: 200 de pasageri şi 64 de autovehicule. Nava are o lungime totală de 80,90 metri, o lăţime de 17,20 metri, pescajul este de 4,30 metri şi poate atinge o viteză de 14 noduri.

Citeşte şi: FOTO. China pregăteşte lansarea celei mai mari NAVE de RĂZBOI din Asia

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

VIDEO. Marcel Ciolacu laudă economia României: “Vom avea una dintre primele două creşteri economice din UE”

Premierul Marcel Ciolacu a făcut declarații optimiste în legătură cu perspectivele economice ale României, afirmând că la sfârșitul anului țara va înregistra una dintre...

Ce este o stație de acumulator portabil și cum o poți folosi

Dacă ești pasionat de camping sau excursii în natură, cu siguranță vei considera achiziția unei stații de acumulator portabil o adevărată investiție. Chiar și...

BREAKING NEWS. Istvan Kovacs va arbitra finala Europa League

Arbitrul român Istvan Kovacs a fost delegat de UEFA să conducă finala Europa League dintre Atalanta Bergamo și Bayer Leverkusen, care va avea loc...
Ultima oră
Pe aceeași temă