12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialRomânia exportă în China primele vaci vii

România exportă în China primele vaci vii

Exportul de bovine vii în China va începe cu un prim lot de 5.000 de vaci, fiind realizat de compania româno-chineză Cattle Ferma de Bovine SRL. Exportul va începe în această toamnă, urmând ca, potrivit companiei, exporturile să ajungă la cel puțin 20.000 de capete anual.

Potrivit Mediafax, guvernele român şi chinez au semnat în noiembrie anul trecut un acord pentru exportul de bovine vii şi carne de porc, dar până în prezent aceste exporturi nu s-au materializat.

Liu Dong a precizat că, în ce priveşte compania pe care o reprezintă, au durat foarte mult procedurile şi autorizările veterinare, în ciuda eforturilor autorităţilor române. Investitorul chinez a subliniat că recentele cazuri de boală a "limbii albastre" înregistrate la bovinele din România nu constituie o problemă pentru export.

Cattle Ferma de Bovine SRL, înfiinţată în urmă cu doi, cu scopul de a creşte şi exporta bovine, deţine 400 de hectare de pământ în zona Braşovului şi 1.000 de bovine, dar în vederea exportului va cumpăra animale de la alte ferme.

În cadrul reuniunii cu oamenii de afaceri chinezi, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a arătat că România este "pe punctul de a realiza" primele exporturi în ceea ce priveşte carnea de porc şi "foarte aproape de a realiza" primele exporturi de bovine vii.

Constantin a anunţat totodată că la sfârşitul lunii octombrie, cu ocazia celui mai important târg de agricultură, "INDAGRA", va avea loc la Bucureşti Forumul pentru agricultură dintre China şi Europa Centrală şi de Est, mai scrie Mediafax.

Premierul Victor Ponta face, în perioada 30 august – 3 septembrie, o vizită oficială în R.P. Chineză, la invitaţia omologului chinez Li Keqiang, ca răspuns la vizita întreprinsă în România de acesta din urmă în noiembrie 2013

Victor Ponta a ajuns la Beijing alături de soţie, europarlamentarul Daciana Sârbu, de vicepremierii Liviu Dragnea şi Daniel Constantin, precum şi de miniştrii Ioan Rus şi Constantin Niţă.

Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă