11.7 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialRomânii au prins gustul vacanțelor pe nave de pasageri

Românii au prins gustul vacanțelor pe nave de pasageri

 

Acesta este al treilea an în care Portul Constanța este inclus pe lista porturilor de unde turiștii se pot îmbarca pentru o croazieră. Încă de la început, peste 250 de persoane au ales această opțiune.

Numărul acestora va ajunge, în acest an, la circa 400. Practic, spun reprezentanții agenției de turism care vând acest tip de vacanță, cererea din partea românilor crește cu 15-20% pe an, în principal pe Marea Neagră, Mediterană, Marea Nordului și Marea Baltică. Cum un voiaj costă cel puțin 1.000 de euro, românii vor cheltui aproape 500.000 de euro pentru această distracție. fiecare an.

“Ne bucurăm că ideea croazierelor cu îmbarcare din/ debarcare în Portul Constanța înregistrează succes în rândurile turiștilor români. Aceste croaziere sunt o alternativă inspirată pentru o vacanță reușită la bordul unui hotel plutitor de 5 stele., În 2015, croazierele din Constanța vor fi disponibile în iulie, august și septembrie, în trei variante de itinerariu și vor fi operate de nava MSC Opera, care a trecut printr-un proces complex de modernizare și reînnoire“, au declarat reprezentanții agenției de turism. Practic, nava a fost tăiată în două, i s-a majorat capacitatea și a fost modernizată.

Ceremonie specială

60 dintre turiști au urcat sâmbătă la bordul navei MSC Opera, care operează în Marea Neagră. A fost primul voiaj din acest an. Cu această ocazie a avut loc și un eveniment special la bord – Crest Ceremony – care a marcat al treilea an consecutiv de operare a croazierelor cu îmbarcare și debarcare din portul românesc de la Marea Neagră. Pasagerii au disponibile trei itinerarii, cel mai lung fiind cel cu durata de 14 nopți, pe ruta Constanța – Soci – Istanbul – Mykonos – Santorini – Kefalonia – Dubrovnik – Veneția – Bari – Atena (Pireu) – Constanța. Acesta costă 859 de euro/loc în cabină. Croaziera de 9 nopți va avea itinerariul Constanța – Soci – Istanbul – Mykonos – Santorini – Kefalonia – Dubrov­nik – Veneția, cu tarife de la 529 euro/loc în cabină, iar croaziera de 5 nopți va avea ruta Veneția – Bari – Atena – Constanța, cu tarife de la 319 euro/loc în cabină.

Impresii de pe navă

Mass-media și agenții de turism au fost invitați la o după-amiază pe navă. MSC Opera face parte din clasa cea mai mică de pasageri operați de companie, dar cu toate acestea este impresionant. Are o lungime de aproximativ 275 metri și 1.071 de cabine, cu o capacitate maximă de 2.679 de pasageri, la care se adaugă circa 700 de membri ai echipajului. Nava este de fapt un mic oraș, care are de la sală de teatru și cinema la cazinou, magazine, cafenele, restaurante și cam tot ceea ce este necesar pentru a nu coborî de pe ea. Deși comunicatele de presă o prezintă ca pe o navă de cinci stele, nu pare de un lux desăvârșit. Nu ai însă multe lucruri de reproșat.

Prețul pentru un sejur de 14 zile, intr-o cabină cu balcon, cu plecare din Constanța și cu toate taxele incluse, este de 1.588 de euro. 

Care este prețul real

Prețul pentru cel mai lung voiaj, de 859 de euro, este, în realitate, mai mare.Tariful nu include taxele portuare, care sunt 150 de euro de persoană, și service charge-ul (bacșișul) obligatoriu, care este de 8,50 euro pe zi de persoană, adică 119 euro pentru 14 zile. Tariful include toate mesele la bordul navei și băuturile non-alcoolice din timpul acestora, precum și utilizarea sălilor de gimnastică și fitness și a piscinei. Se plătesc băuturile alcoolice, serviciile medicale, internetul, accesul la Spa și, evident, excursiile opționale. De asemenea, prețul este pentru o cabină interioară, fără geamuri. Pentru una cu balcon acesta sare la 1.319 euro. Există pe navă și o secțiune VIP, pentru care se achită, de persoană, peste 2.000 de euro. Pentru îmbarcarea din 5 septembrie nu mai este nici un loc disponibil.

Cele mai citite

Românii fac show în Turcia! Drăguș a marcat două goluri pentru Gaziantep

Internaționalul român Denis Drăguș a reușit o „dubla”, iar Alexandru Maxim a oferit nu mai puțin de trei pase decisive în victoria categorică obținută...

Curtea Europeană a Drepturilor Omului are un nou președinte

Judecătorul sloven Marko Bosnjak a fost ales preşedinte al Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), urmând să o înlocuiască pe irlandeza Siofra O'Leary. În vârstă...

BNR menține dobânda cheie la 7% pe an

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României a decis, luni, să menţină rata dobânzii de politică monetară la nivelul de 7% pe an,...
Ultima oră
Pe aceeași temă