13.5 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialRomânii vor produce locomotive de tren în Ungaria

Românii vor produce locomotive de tren în Ungaria

Compania românească Softronic va produce locomotive de tren în Ungaria începând de anul viitor, în urma semnării unui contract de tip joint-venture cu soceitatea ungară LAC.

Potrivit presei din Ungaria, citate de Hotnews, societatea rezultată din acest parteneriat va angajainițial 50 de persoane, urmând ca pe termen lung să deschidă 250 de locuri de muncă.

Noua companie este controlată de Softronic, care deține pachetul majoritar de acțiuni (51%) și are ca obiectiv fabricarea de locomotive electrice tip Transmontana. Acest tip de locomotivă are o putere de 6.000 Kw și poate fi utilizată și pe traseele montane, grație puterii mari de tracțiune de care dispune.

Locomotivele Softronic produse în parteneriat cu LAC ar urma să coste între 2,5 și 3 milioane de dolari, ceea ce va reprezenta un real avantaj competitiv în condițiile în care alte modele asemănătoare costă aproximativ 4,5 milioane de dolari.

Planul celor douăa companii de a produce locomotive în țara vecina a fost anunțat de anul trecut, atunci când Radu Zlătian, reprezentantul Softronic Craiova declara că societatea pe care o reprezintă va oferi în acest parteneriat know-how-ul de care dispune precum și numeroase componente, cum ar fi motoarele sau sistemele de siguranță.

Compania Softronic a fost creată în anul 1999 și este cunoscută pentru trenul electric Hyperion, aflat în circulație în România pe ruta Craiova – București – Brașov.

Cele mai citite

Gestionarea culturii de lucernă pentru randamente maxime

Cultura de lucernă are un rol important în agricultura modernă, prin multiplele sale beneficii. Lucerna (Medicago sativa) este o plantă furajeră perenă, din familia...

Ciucă și Ciolacu s-au pozat alături de patriarhul Daniel, la capela din Parlament

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, liderii PNL și PSD, s-au fotografiat alături de patriarhul Daniel și au publicat aceste poze pe conturile lor de...

Războiul din Ucraina intră într-o nouă etapă: Operațiunea “Explozia brândușei”

Știrea zilei de ieri: "Rusia bombardează masiv Kievul" nu a luat pe surprindere oamenii cerebrali. Era de așteptat. Putem vorbi despre Crocus, noul Casus...
Ultima oră
Pe aceeași temă